Ardeiul gras Robertina, gust dulce si savoare speciala

Soi de ardei gras cu productie buna, Robertina este foarte apreciat de cultivatori si mai ales de cumparatori pentru gustul intens, dulceag, aromat, fiind o excelenta optiune pentru salate, conservare si alte retete diverse. Sunt ardei mari, carnosi, de un rosu intens ce atrage imediat atentia, si din fericire pot fi cultivati oriunde au cat mai mult soare pe toata durata zilei, iar solul ideal este unul fertil, bine curatat in prealabil.

Se poate adapta si intr-o zona cu semiumbra. Pentru pregatirea rasadurilor semintele vor fi plantate initial in ghivece de mici dimensiuni, intr-un amestec de pamant si compost, caruia i se va mentine pe cat posibil un nivel mediu de umiditate. Dupa plantare fiecare exemplar se uda abundent.Se recomanda ca intre exemplare sa fie lasat un spatiu de 40 de cm.

Este o varietate ce se va planta primavara si se recolteaza de la jumatatea verii pana spre inceputul toamnei, iar productia anuala va fi de fiecare data una buna spre foarte buna. Sunt ardei rezistenti la depozitare si transport, asa ca isi vor pastra mult timp aspectul comercial.

Foto: chilternseedsdirect.com

Articole asemănătoare

 • Ardeiul gras Mavras, un deliciu rar si inedit

  Varietate rar intalnita de ardei gras, cu gust dulce si aromat, pulpa tare si carnoasa, Mavras este un soi timpuriu excelent pentru salate, gustari, dar si pentru diverse retete in care veti putea profita atat de savoare, cat mai ales de colorit.

 • Ciresele Ferrovia

  Un soi cu productie buna si fructe mari, carnoase, de un rosu intens, cu gust dulce si aroma puternica, Ferrovia este o alegere excelenta atat pentru culturile intensive cat si pentru a planta unul sau doua exemplare intr-o gradina.

 • Merele Winter Banana

  Soi de mar cu gust dulce si note exotice, tropicale, atunci cand este bine copt, Winter Banana este usor de recunoscut datorita culorii galbene, o nuanta deschisa, aurie, cu pete mai inchise atunci cand fructul a ajuns la maturitate, un parfum usor, fructat.

 • Nectarinele Red Gold

  Unul dintre cele mai apreciate soiuri de nectarine, Red Gold este relativ usor de cultivat si intretinut, se adapteaza rapid solului si conditiilor climatice din tara noastra, iar fructele sunt rotunde, cu pulpa zemoasa si parfumata, gust dulce si aromat, iar coaja este de un portocaliu inchis cu pete rosii, de nuanta inchisa, tot mai mari pe masura ce se coc.

 • Strugurii Swenson Red

  Soi de struguri de masa cu ciorchini mari, grei (o medie de 700 de grame), cu numeroase boabe rotunde, rosiatice, cu gust dulce si parfumat, acest Swenson Red este o excelenta alegere pentru o gustare sanatoasa, delicioasa sau pentru o ocazie speciala.


Warning: fopen(cache/c3e98ce162d1b256661f55b08e4c6bbb) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139