Nectarinele Red Gold

Unul dintre cele mai apreciate soiuri de nectarine, Red Gold este relativ usor de cultivat si intretinut, se adapteaza rapid solului si conditiilor climatice din tara noastra, iar fructele sunt rotunde, cu pulpa zemoasa si parfumata, gust dulce si aromat, iar coaja este de un portocaliu inchis cu pete rosii, de nuanta inchisa, tot mai mari pe masura ce se coc. Sunt nectarine perfecte ca gustare, pentru diverse retete de desert sau suc, suporta bine transportul si depozitarea, asa ca le veti intalni adesea in magazine. Red Gold este o varietate de nectarina cu productie anuala buna, care depaseste 45-50 de kilograme pentru fiecare exemplar ajuns la maturitate.

Puietii se planteaza primavara pana in mai sau toamna, alegand un loc din gradina sau livada unde pomul fructifer sa aiba cat mai mult soare (pentru fructe care se coc mai repede si au gust foarte dulce), desi se poate adapta si unui regim de semi-umbra. Se lasa un metru si jumatate distanta intre exemplare sau intre acesti puieti si alte plante, iar la maturitate fiecare exemplar va avea pana la doi metri inaltime. Se uda abundent dupa plantare si se va urmari in timp pentru a indeparta partile uscate sau cu aspect bolnav. Prefera un sol fertil (i se pot adauga in prealabil humus sau ingrasaminte organice), cu drenare buna, iar locul trebuie sa fie pe cat posibil ferit de curentii reci de aer. Suporta bine perioadele geroase de iarna si cele secetoase, trebuie udat in lunile calde folosind cantitati moderate de apa.

Cu aspect comercial deosebit si gust puternic, intens, dulce, nectarinele Red Gold sunt una dintre cele mai bune optiuni pentru un desert natural sau o gustare plina de vitamine.

Foto: pinterest.com

Articole asemănătoare

 • Ceapa rosie Red Creole

  Soi de ceapa rosie cu gust puternic, aromat, picant, mai putin dulce decat alte varietati, foarte buna pentru salate, conservare si preparate diverse, Red Creole este relativ usor de reconoscut datorita culorii, putin mai deschise, si a formei usor turtite

 • Irisul Gold Bound

  Iris de o eleganta frumusete, cu petale mari de un alb pur, Gold Bound poate fi plantat in gradina sau poate fi cultivat in ghivece si jardiniere, atragand imediat atentia datorita culorii si prospetimii sale.

 • Laleaua Red Impression, o alegere clasica pentru toate gradinile

  Varietate de lalea cu aspect decorativ aparte, forma clasica si un rosu intens, catifelat, elegant, Red Impression este o alegere excelenta pentru gradini sau parcuri, dar poate fi cultivata la fel de usor si in ghivece si jardiniere.

 • Red Baron, alegerea deosebita pentru orice parc sau gradina

  O planta perena rezistenta si cu aspect decorativ deosebit, Red Baron este un soi cu un colorit viu, de un rosu-intens spre carmin in perioada toamnei – cand aceasta planta isi dezvaluie cu adevarat frumusetea – si un amestec de verde, galben si rosu in restul anului.

 • Diademe Red, trandafirul rosu de o frumusete speciala

  Soi de trandafir floribunda ideal pentru gradini, parcuri, decoratiuni florale si buchete elegante, Diademe Red (exista si o varianta cu flori roz pal) este o varietate cu boboci mari, parfumati (o aroma dulce, care va incanta pe oricine), rezistenta si longeviva.


Warning: fopen(cache/b1207f563ec5e4d3d163378ad2e814be) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139