Strugurii Swenson Red

Soi de struguri de masa cu ciorchini mari, grei (o medie de 700 de grame), cu numeroase boabe rotunde, rosiatice, cu gust dulce si parfumat, acest Swenson Red este o excelenta alegere pentru o gustare sanatoasa, delicioasa sau pentru o ocazie speciala. Strugurii pot fi folositi si pentru suc sau peltea, suporta relativ bine transportul si depozitarea, asa ca au si un aspect comercial deosebit. Vita de vie din aceasta varietate este rezistenta, elastica, are nevoie de un suport rezistent mai ales atunci cand strugurii incep sa se coaca pentru a putea tine intreaga greutate.

Butasii se vor planta fie primavara, fie toamna, alegand pentru ei un loc unde pamantul sa aiba drenare buna, sa fie ideal usor acid, in bataia soarelui cat mai multa vreme. Se va uda moderat, frecvent dar fara a folosit cantitati mari de apa, are o buna rezistenta la boli, iar pentru ca vita de vie sa fie cat mai puternica si sanatoasa se taie des partile uscate. Este un soi de struguri timpuriu, care incepe sa fie cules din luna septembrie. Rezista bine si in lunile de iarna, avand o toleranta ridicata la ger.

Foto: pinterest.com

 

Articole asemănătoare

 • Ceapa rosie Red Creole

  Soi de ceapa rosie cu gust puternic, aromat, picant, mai putin dulce decat alte varietati, foarte buna pentru salate, conservare si preparate diverse, Red Creole este relativ usor de reconoscut datorita culorii, putin mai deschise, si a formei usor turtite

 • Laleaua Red Impression, o alegere clasica pentru toate gradinile

  Varietate de lalea cu aspect decorativ aparte, forma clasica si un rosu intens, catifelat, elegant, Red Impression este o alegere excelenta pentru gradini sau parcuri, dar poate fi cultivata la fel de usor si in ghivece si jardiniere.

 • Red Baron, alegerea deosebita pentru orice parc sau gradina

  O planta perena rezistenta si cu aspect decorativ deosebit, Red Baron este un soi cu un colorit viu, de un rosu-intens spre carmin in perioada toamnei – cand aceasta planta isi dezvaluie cu adevarat frumusetea – si un amestec de verde, galben si rosu in restul anului.

 • Diademe Red, trandafirul rosu de o frumusete speciala

  Soi de trandafir floribunda ideal pentru gradini, parcuri, decoratiuni florale si buchete elegante, Diademe Red (exista si o varianta cu flori roz pal) este o varietate cu boboci mari, parfumati (o aroma dulce, care va incanta pe oricine), rezistenta si longeviva.

 • Lalele Red Shine

  Varietate de lalele de un rosu aprins, intens, foarte cald, cu inflorescente in forma de cupa prelungita, Red Shine este un soi care a castigat mai multe premii la competitiile internationale de profil, fiind foarte apreciat de cultivatori.


Warning: fopen(cache/e5785252eae6e8d5feef620049f5f6a3) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139