Aromoterapia cu uleiuri esentiale

 Un ulei esential este un concentrat, un lichid hidrofob (fara afinitate pentru apa) care contine compusi volatili extrasi din plante. Uleiurile esentiale mai poarta si denumirea de uleiuri volatile sau eterice.

Ele sunt, in general, extrase prin distilare. Sunt intrebuintate la fabricarea parfumurilor si produselor cosmetice. De asemenea ele sunt folosite si in industria alimentara.

Aceste uleiuri esentiale sunt folosite si in tratamentele aromoterapiei. Aromoterapia este o ramura a medicinei alternative care sustine ca aromele uleiurilor esentiale au efecte curative.

Pentru a testa puritatea uleiurilor esentiale turnati 2 - 3 picaturi de ulei esential pe un prosop sau o carpa. In cazul in care materialul textil a ramas patat uleiul nu este pur.

Uleiurile esentiale toxice sunt o sursa de poluare a aerului din interiorul casei. Acestea pot provoca mai mult rau decat bine in cazul in care sunt folosite excesiv. Unele uleiuri esentiale sunt fabricate si cu ajutorul solventilor pe baza de petrol.

Organul nostru olfactiv - nasul - este cel care face distinctia intre miile de mirosuri si tot el stabileste ce arome influenteaza intr-un mod placut sau nu starea noastra afectiva.

Cele mai utilizate uleiuri esentiale:

Uleiurile cu extract de lavanda - au un miros relaxant, ce calmeaza si stimuleaza imunitatea.

Uleiurile cu extract de lamaie - au un miros inconfundabil, relaxant si motivant. Sunt recomandate tuturor celor care studiaza si isi doresc sa fie inconjurati de un mediu armonios si calm.

Uleiurile din arbore de ceai - diluat in apa, este utilizat ca dezinfectant.

Uleiuri din gardenia si liliac - sunt cunoscute ca fiind bune energizante.

Uleiuri esentiale Feng Shui:

Lemn (verde): musetel, salvie, eucalipt, maghiran;

Foc (picant): busuioc, cuisoare, scortisoara, piper negru, coriandru;

Pamant (trupesc): salvie, lemn de santal, pin, tamaie, cedru;

Metal (citric): portocala, lamaie, grepfrut, mandarina, bergamota;

Apa (floral): lavanda, ylang-ylang, trandafir;

In cazul in care doriti sa le amestecati cu lotiuni de corp sau creme, acestea nu trebuie sa fie parfumate pentru ca uleiurile au un miros puternic.

Articole asemănătoare

  • Solutii naturale pentru un somn mai bun

    Ceaiul caldut de musetel, baut cu 30-60 de minute inainte de culcare, preferabil si cu putina miere, este unul dintre remediile traditionale in cazul tulburarilor de somn. Relaxeaza, calmeaza intregul organism si mai ales sistemul nervos, si daca v-ati plictisit de infuzie puteti folosi fie tinctura, fie capsule cu extract de musetel. Mai puteti bea inainte de culcare ceai de tei, de salvie sau de menta, cu sau fara indulcitor.

  • Coriandrul pentru sanatate

    Cu multa vitamina C, K si proteine, frunzele de coriandru sunt perfecte in salate, supe sau pentru a improspata o mancare, iar fructele si semintele se folosesc dupa uscare si macinare pentru diverse tincturi si infuzii sau, de ce nu, uleiuri esentiale, produse usor de gasit in magazinele de specialitate.

  • Lamaia verde pentru sanatate

    Cu multa vitamina C, vitamina B6, vitamina A, cantitati importante de acid folic si potasiu, lamaia verde (cunoscuta si sub numele de limeta sau lime) ofera organismului un plus de energie, stimuleaza si revitalizeaza sistemul imunitar, imbunatateste digestia.

  • Sapun natural preparat in casa, cu lamaie si rozmarin

    Sapunurile facute in casa, cu ingrediente naturale, confera pielii o aroma speciala. Va propunem sa preparati sapunul cu lamaie si rozmarin, bucurandu-va astfel de beneficiile acestuia si de mirosul sau delicat.

  • Tratamente naturale pentru maini si picioare reci

    Odata cu venirea anotimpului tomnatic, temperatura scazuta isi face simtita prezenta. Astfel, o parte dintre noi isi simte, mai accentuat sau nu, mainile si picioarele reci.


Warning: fopen(cache/eb0b059989ff3170a7413635deea10ed) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139