Azalee sau Rhododendron simsii

azalee

 

 Azaleea sau Rhododendron simsii incanta prin buchetele de flori adesea de culoare rosie, acestea fiind si cele mai cautate. Nici cele cu flori roz, violet sau albe nu trebuie neglijate.

 

Planta poate ajunge la inaltimea de 3 m in locurile de origine, India, China, Japonia, America de Sud si zonele sudice din Europa.

 

Pentru cei care doresc sa se bucure de frumusetea acestei plante cateva sfaturi pentru ingrijire ar putea fi, desigur, utile. Inainte de toate este foarte important ca temperatura apei cu care udam planta sa nu fie foarte rece pentru ca acest lucru ar putea provoca incetinirea cresterii plantei si ingalbenirea frunzelor. Pe timpul verii caniculare apa ar putea fi chiar putin calduta.

 

Provenind din zone calde, in timpul verii are nevoie de multa apa, dar in farfurioara ghiveciului nu trebuie sa se afle apa intre udari, pentru ca sistemul radicular este dens si fragil si radacinile ar putea putrezi.

 

Substratul din ghiveci trebuie sa aiba o mare capacitate de retinerea a apei. Apa nu  trebuie sa fie dura, fiind o specie acidofila. In zilele calduroase poate fi udata si prin pulverizare si ferita de razele directe ale soarelui.

  

Turba, scoarta de copac sunt cele mai potrivite pentru substrat, pH-ul indicat fiind in jur de 4-5.

 

Atunci cand incepe perioada de inflorire necesita fertilizare.

 

Ciupirea stimuleaza cresterea  lastatilor. 

Articole asemănătoare

 • Azaleea Maruschka

  O planta ornamentala perena rezistenta si atragatoare, cu nenumarate inflorescente de un rosu deschis, aceasta azalee japoneza este o excelenta alegere pentru parcuri, spatii verzi sau gradini

 • Geisha Orange, o azalee japoneza pentru toate gusturile

  Cu nenumarate flori mici, de un portocaliu intens, cald, elegant, aceasta varietate de azalee japoneza va transforma radical orice gradina sau parc, poate sa delimiteze un spatiu verde sau sa traseze o alee, sa devina centrul de atractie sau sa completeze cromatic mai multe tufe de trandafir sau alte tufe ornamentale.

 • Rododendronul Anouk

  Varietate de azalee perfecta pentru gradini cu suficient spatiu pentru tufele ei mari, viguroase, pline de flori de un roz intens si cu frunzis des de un verde lucios, Anouk este una dintre cele mai bune si accesibile optiuni daca vreti un plus de culoare si prospetime.

 • Rhododendron Red Jack - arbustul decorativ elegant si rezistent

  Arbust decorativ de o frumusete eleganta, rezistent si longeviv, perfect pentru o gradina sau un spatiu verde suficient de mare pentru ca acest rhododendron sa se poata dezvolta in voie.

 • Cerintele Rhododendronului

  Genul Rhododendron este alcatuit din peste 850 specii salbatice si nenumarate specii hibride care incanta privirea cu buchetele de flori rosii, roz, violete sau albe.


Warning: fopen(cache/1fd0d5c768bf12e9ad06c1b50dcc19c8) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139