Balconul: oaza de liniste si relaxare

La inceputul primaverii desi anotimpul rece ne mai trimite cu ultimele puteri zile racoroase, innorate sau chiar ploioase, este timpul sa ne ocupam de amenajarea balconului, oaza noastra de liniste in care putem savura cafeaua dimineata si unde ne putem destinde dupa o zi grea de munca.

Din magazinele de specialitate putem achizitiona ghivece cu lalele, narcise, zambile sau orice alte flori de primavara! Este foarte important ca pamantul in care sunt saditi bulbii sa fie afanat, sa permita intrarea aerului si a apei.

Flori deosebit de frumoase si care schimba cu totul orice loc unde sunt asezate sunt begoniile. Acestea pot fi prinse de uneva de sus putand atarna frumos si delicat. Astfel ele nu ocupa loc prea mult.

Nu doar vestitorii primaverii sunt cei ce infrumuseteaza balconul, ci trebuie sa avem in vedere faptul ca totul trebuie luat la mana si foarte bine curatat: mobilierul din balcon, ghivecele, suportul pentru flori, etc.

Chiar si pentru balcoanele in care soarele bate doar cateva ore pe zi exista solutii de infrumusetare: florile si plantele de interior care iubesc umbra. Pentru a lumina colturile gri, mohorate si intunecoase exista mai multe trucuri. Spre exemplu este indicat sa utilizam ghivece albe sau in culori calde.

De asemenea petalele in culori tari infrumuseteaza orice spatiu lipsit de viata. Acest lucru se poate realiza prin asezarea unor givece cu fuchsia de exemplu. Aceasta planta se simte mult mai bine la umbra decat in razele arzatoare ale soarelui.

Sursa foto

Articole asemănătoare

 • Cinci alimente ce reduc nivelul de anxietate

  Migdalele: crude, sunt o excelenta sursa de magneziu, pentru ca intr-o portie de doar 30 de grame veti gasi aproximativ 75 de mg de magneziu, esential pentru o stare de bine si relaxare. Este de fapt un truc simplu, si anume sa gasesti acele fructe si legume care mentin sau cresc nivelul de serotonina, asa ca in perioadele stresante ne vom simti mai calmi, vom putea sa luam mai repede si mai usor deciziile corecte, vom suporta mai bine momente de criza care ne scot din ritm.

 • Plantele din bacon - frumoase si utile?

  Plantele specifice pentru balcon, pe care le admiram in anotimpurile calde sunt muscatele si petuniile curgatoare

 • Casuta din gradina – locul de liniste si relaxare

  Putini proprietari de case au norocul sa detina gradini a caror dimensiuni sa fie suficient de mari incat sa poata fi construita

 • Sursa de apa din balcon – o oaza de liniste

  Foarte multe persoane isi doresc sa stea la casa si sa aiba o gradina sau un spatiu verde, in care sa curga o mica sursa

 • Frumusetea florilor din gradina noastra

  Cu totii suntem fascinati de frumusetea si delicatetea florilor. In propria gradina ne simtim ca intr-o oaza de liniste, ne imaginam


Warning: fopen(cache/a6eea58b14815019954be8d392983e4e) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139