Bautura fierbinte cu scortisoara, vin rosu, mar

Ingrediente:

100 ml vin rosu
50 ml cidru de mere
1 pahar apa plata sau minerala
½ lingura brandy sau coniac
2 linguri suc de lamaie
½ lingurita pudra de scortisoara
1 lingurita zahar brun
felii mici de mar pentru servire
batoane de scortisoara

Mod de preparare: vinul, cidrul, apa, sucul de lamaie, scortisoara pudra si zaharul se pun pe foc mic spre mediu, lasand pana cand s-a incins fara sa clocoteasca, iar zaharul s-a dizolvat. Se lasa putin la racit, se amesteca bine cu brandy sau coniac (mai mult, dupa gust) si se imparte in doua cani, servindu-se cu 1-2 felii de mar si cate un baton de scortisoara pentru fiecare portie.

Foto: needpix.com

Articole asemănătoare

  • Ceai fierbinte cu mirodenii, cidru si miere

    O bautura fierbinte, plina de savoare si arome exotice, dulce si parfumata, excelenta intr-o seara tot mai rece de toamna petrecuta alaturi de cei dragi. Alegeti un ceai negru sau verde de calitate, infuzat dupa gust, si un cidru proaspat, racoritor, vesel. Puteti adauga si putin rom pentru a transforma ceaiul intr-un cocktail delicios.

  • Vin rosu fiert cu portocale si mirodenii

    Una dintre retetele clasice pentru lunile tot mai reci ale anului, cu un vin rosu dulce sau demisec, dupa gust, portocale dulci, scortisoara, cuisoare, putin anason (pentru acele miresme aduse din tari indepartate), totul baut cald.

  • Cocktail cu zmeura, vin rosu si vodca

    O bautura pregatita cu zmeura proaspata, vodca de calitate si un vin rosu sec, servita rece.

  • Vin rosu fiert cu portocala, miere si mirodenii

    O reteta plina de arome de vin rosu fiert, dulce si parfumat, bautura ideala pentru serile reci de iarna.

  • Glogg, vin rosu fiert in stil suedez

    O reteta traditionala foarte apreciata in perioada rece a anului si cu atat mai mult la masa de Craciun, glogg este o bautura calda preparata din vin rosu cu multe mirodenii diverse, servit prietenilor si membrilor familiei care s-au bucurat de bunatatile servite deja la masa. Cu gust complex, plin si note exotice, poate fi preparat in orice perioada a anului, dar cel mai bine este sa fie servit iarna si pentru un plus de gust se poate adauga whiskey, bourbon sau vodca.


Warning: fopen(cache/b4e5b8e3966d98dca54e7a9277af6f50) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139