Beneficiile ceaiului rosu

 Ceaiul rosu, denumit si Rooibos sau ceai rosu sud-african, constituie bautura ideala a persoanelor care au un stil de viata ocupat.

Originar din Africa de Sud, rooibos-ul, cu denumirea stiintifica de Asphalatus linearis, are o arie restransa de cultivare, crescand doar pe Muntii Cederberg, in partea vestica a acestora. De asemenea, se consuma si in alte tari.

Consumul de ceai rosu cuprinde o serie de beneficii pentru sanatatea noastra:

- contine magneziu, necesar pentru un sistem nervos sanatos;

- contine fier, potasiu, sodiu, calciu, cupru, zinc, fluor;

- creste absorbtia de fier in organism;

- ajuta, de asemenea, la controlul apetitului dumneavoastra, contribuind la scaderea in greutate;

- poate fi potrivit pentru bautura sportivilor, folosit ca ceai rece sau cu fructe;

- este o bautura linistitoare, care nu are aport de calorii;

- datorita continutului sau scazut de tanin, acesta este mai putin amar decat alte ceaiuri si astfel poate fi consumat fara zahar;

- intarzie procesul de imbatranire;

- o ceasca de ceai rosu luata inainte de culcare va va asigura un somn bun;

- in plus, acesta ajuta in insomnii, tulburari de somn si dureri de cap;

- nu contine cofeina;

- are un efect relaxant asupra sistemului nervos central;

- este bun si pentru iritatii ale pielii;

- amelioreaza colicile si crampele stomacale la sugari;

Ceaiul rosu are o culoare distinctiva, rosie si un gust dulceag, asemanator nucilor.

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Cocktail cu vin rosu, tequila si bere de ghimbir

    Un cocktail de toamna, cu o baza de vin rosu, gust puternic de tequila si prospetimea usor picanta a berii de ghimbir, rece si spumoasa. Si in plus ii adaugati putin suc de limeta pentru notele racoritoare de citrice.

  • Vin rosu fiert cu portocale si mirodenii

    Una dintre retetele clasice pentru lunile tot mai reci ale anului, cu un vin rosu dulce sau demisec, dupa gust, portocale dulci, scortisoara, cuisoare, putin anason (pentru acele miresme aduse din tari indepartate), totul baut cald.

  • Bautura fierbinte cu scortisoara, vin rosu, mar

    In serile racoroase de toamna este una dintre cele mai bune bauturi, cu gustul intens de vin rosu sec sau demidulce, dupa gust, notele de scortisoara si lamaie, dar si dulceata acrisoara a marului bine copt. Se bea de preferinta fierbinte, alaturi de prieteni.

  • Smoothie cu fructe si ceai negru

    Beneficiile ceaiului negru sunt multiple, iar alaturi de fructele de padure, ananasul proaspat si sucul de lamaie devine o solutie naturala pentru a oferi corpului un plus de vitamine si nutrienti.

  • Bautura racoritoare cu ceai verde, menta si piersici

    Aromata si racoritoare, este o reteta care va ajuta sa profitati de beneficiile ceaiului verde, si in acelasi timp sa gustati dulceata piersicilor si prospetimea mentei.


Warning: fopen(cache/a214c03f9b4f80c4c7a124480ecf661f) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139