Beneficiile otetului de mere: mit sau realitate?

 Vechea zicala "un mar pe zi tine doctorul departe", cu mai multa rezonanta in limba engleza, o stim cu totii. Ce se intampla insa daca optam pentru a consuma otet de mere ?

Otetul de mere a fost mult timp considerat un supliment alimentar benefic ce ajuta organismul sa arda rapid grasimile, ferind in acelasi timp organismul de alergii.

Alexa Schmitt, dietetician in cadrul unei clinici de prestigiu din Massachusetts, a spus ca zvonuri sunt multe insa concret niciun studiu nu a oferit date concludente deoarece participantii au fost putini.

Cateva din beneficiile oferite de otetul de mere:

Pierderea kilogramelor in plus - Potrivit doctorului Schmitt, ideea ca otetul de mere grabeste procesul de ardere a grasimilor este un mit. "Nu esxista nicio dovada care sa ateste ca acest otet ar putea influenta metabolismul.

Sentimentul de saturatie - Un studiu efectuat in anul 2006 a aratat ca persoanele care au consumat frecvent doze de otet de mere dupa ce au mancat paine, s-au simtit ca dupa o masa pe cinste, comparativ cu persoanele care au consumat doar paine.

Testele efectuate pe soareci de laborator au demonstrat si o diminuare a nivelurilor colesterolului, insa acestea nu au fost luate in considerare deoarece in cazul oamenilor metabolismul difera. Urmatoarele teste vor fi efectuate pe hamsteri deoarece acestia descompun grasimile intr-un mod similar cu oamenii.

Ajuta bolnavii de diabet - Cateva studii au aratat ca otetul de mere a ajutat in managementul diabetului. Chiar si asa, la fel ca in celelalte cazuri, studiile au fost limitate de nivelul mic la care au fost efectuate.

Unul din studii a demonstrat ca otetul de mere, consumat inainte de culcare, reduce nivelul de zahar din sangele celor care sufera de diabet de gradul doi, iar altul a aratat ca unii pacienti pot dezvolta o sensibilitate la insulina.

Chiar daca pentru moment studiile nu sunt relevante, in viitorul apropiat acest lucru s-ar putea schimba. Inainte de a apela la astfel de tratamente alternative, consultati-va medicul pentru a ocoli eventualele probleme ce ar putea sa apara.

Foto: 1

Articole asemănătoare

  • Sangria de toamna cu brandy, vin alb si cidru de mere

    O bautura pregatita traditional din vinuri rosii, dulci sau seci (dupa gust) si cu fructe si mirodenii, in aceasta varianta de sangria regasim cidrul de mere proaspat si intepator, un vin alb rece si brandy sau coniac, dupa gust, cu scortisoara si savoarea portocalelor mari, bine coapte.

  • Sos de mere cu scortisoara si lamaie

    O reteta pentru un sos de mere dulce, aromat, plin de savoarea fructelor bine coapte, excelent pentru o portie generoasa de inghetata, o placinta calda sau (pentru cei care nu se tem de experimente) chiar si pentru contrastul cu o friptura de porc sau alte retete pentru felul principal. Poate fi mai dulce sau mai acrisor, dupa gust.

  • Cocktail cu rom si suc de mere

    O reteta simpla si usor de pregatit acasa, gata imediat, pentru care puteti folosi suc de mere proaspat sau din cutie.

  • Cocktail fierbinte cu rom si suc de mere

    O reteta perfecta pentru zilele reci de iarna, cu aroma exotica a romului, evocand taramuri indepartate, gustul dulce al sucului de mere si notele parfumate de scortisoara si vanilie.

  • Suc de mere cu mirodenii

    Un pahar cu suc de mere rece, in care dulceata fructului este completata de notele exotice ale mirodeniilor, este o alegere perfecta in orice zi.


Warning: fopen(cache/bac78134fb88917cd4c326abb9656a17) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139