Bolile plantelor de interior

In acest film este prezentat un mod foarte simplu de a elimina pericolul pe care il reprezinta ciupercile si bolile plantelor de interior. In primul rand, cand vine vremea rece si trebuie sa aducem plantele in casa, nu trebuie sa lasam frunzele ingalbenite sa stea pe pamantul din ghiveci - compostul e bun numai in gradina -, pentru ca putrezesc, intra in pamant si dau nastere la microorganiste dunatoare plantei. O solutie pentru a preveni acest lucru (in afara de inlaturarea frunzelor) este sa amestecati var/calcar pentru gradina cu 3-4 litri de apa si cu acest amestec sa udati de 1-3 ori planta.

Articole asemănătoare

 • Sfaturi pentru o gradina de interior

  Nu aveti suficient spatiu? Aceasta ar fi principala problema cu care se confrunta cei care si-ar dori sa isi amenajeze o gradina de interior, si primul motiv pentru care ajung sa abandoneze ideea. Dar pentru o gradina de interior frumoasa nu este nevoie de o incapere speciala sau o terasa incapatoare, ci mai curand de spirit de inovatie si originalitate.

 • Sfaturi pentru ingrijirea plantelor de interior

  Plantele sunt asemenea oamenilor, poti fi vesele sau triste, iar lucrul acesta se vede pe chipul lor. De asemenea, se pot confrunta cu probleme de sanatate ca si noi, atunci cand conditiile de dezoltare nu le sunt respectate.

 • Apa de la robinet si plantele de interior

  Plantele de interior au nevoie pentru a se dezvolta armonios de patru lucruri de baza: apa, lumina, temperatura optima si pamant fertil.

 • Ingrijirea plantelor de apartament

  Cu o ingrijire atenta vom reusi sa ne bucuram de plante. Daca in privinta bolilor provocate de insecte, bacterii sau alte organisme este nevoie de diverse tratamente chimice si plasarea plantelor afectate intr-o carantina severa, trebuie sa stim ca sunt si situatii in care plantele sufera datorita unor probleme fiziologice.

 • Apa de turba - ideala pentru plante acidofile

  Apa de turba este aliatul nostru de nadejde in privinta udarii sanatoase, fara efecte secundare, a plantelor de interior.


Warning: fopen(cache/b294e7e36da1527ff1bd4e8184eda01e) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139