Borul ne intareste oasele

 

 Acest mineral, care nu este foarte bine cunoscut, este asociat, in special, cu formarea osaturii.

 

Doza zilnica recomandata nu este stabilita.

 

Inca nu s-­a evaluat cu certitudine aportul zilnic ideal.

 

Se crede ca o alimentatie echilibrata, incluzand minimum cinci portii de fructe si legume, raspunde in mod adecvat nevoilor organismului, care ar fi intre 1,5 si 3 mg.

 

Sursele de bor aflate in alimentele pe care la consumam:

 

Alimentele vegetale, precum ciresele, merele, strugurii, salata, fasolea si nucile, sunt bune furnizoare de bor.

 

Roluri si caracteristici:

 

- contribuie la absorbtia optima a calciului si a magneziului;

 

- ajuta la producerea de energie;

 

- se pare ca stimuleaza cantitatea de estrogen si progesteron la femeile aflate la menopauza.

 

Tulburari atribuite deficitului sau consumului excesiv de bor

 

Cele cateva studii realizate pana acum nu permit estimarea aportului zilnic necesar de bor, deci, pentru moment, este imposibila determinarea simptomelor unei eventuale carente sau a unei intoxicatii cu bor.

Articole asemănătoare

  • Smoothie cu mar si lapte de cocos

    Laptele de cocos intareste sistemul imunitar, ne ajuta sa avem o inima mai tanara si mai sanatoasa, este recomandat si in regimul de slabire, si in plus poate sa inlocuiasca laptele de vaca in alimentatie.

  • Solutii si remedii naturiste impotriva oboselii cronice

    Cu totii am avut perioade in care obligatiile zilnice, munca excesiva, vremea prea rece sau poate prea calduroasa, stresul cotidian ne-au facut sa ne simtim obositi, epuizati, lipsiti de energie.

  • Terapii si solutii naturiste cu rosii

    Sucul de rosii proaspat stors, caruia ii putem adauga putin busuioc, patrunjel, cateva felioare de ardei iute (sau fulgi de chili) pentru cei care prefera notele picante, si pe care il putem bea rece sau la temperatura camerei, hidrateaza, ajuta digestia, intareste sistemul imunitar datorita numeroaselor vitamine, este recomandat si in cazul anemiilor sau a oboselii cronice.

  • Sapte alimente pentru oase puternice si sanatoase

    1. Laptele: prima recomandare atunci cand ne dorim sa avem oase puternice si rezistente, laptele integral sau degresat (daca vrem sa reducem totusi numarul de calorii) este esential pentru sanatatea intregului organism.

  • Cinci antibiotice naturale

    Mierea: recomandata datorita gustului ei si putand cu usurinta sa inlocuiasca zaharul intr-o lunga serie de retete (fiind si mult mai sanatoasa), mierea aurie are si un surprinzator efect dezinfectant, antibacterian si antifungic, intareste sistemul imunitar, previne si trateaza anemia si restabileste nivelul de energie al corpului.


Warning: fopen(cache/354a906e3dba1bc391be0707c0f7fdc1) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139