Cinci antibiotice naturale

1. Mierea: recomandata datorita gustului ei si putand cu usurinta sa inlocuiasca zaharul intr-o lunga serie de retete (fiind si mult mai sanatoasa), mierea aurie are si un surprinzator efect dezinfectant, antibacterian si antifungic, intareste sistemul imunitar, previne si trateaza anemia si restabileste nivelul de energie al corpului. In medicina naturista se recomanda ca mierea sa faca des parte din meniul cotidian, iar extern poate fi aplicata in strat subtire pentru a vindeca mai repede rani superficiale, iritatii, taieturi. Iar pentru durerile in gat o cana de ceai fierbinte cu miere este una dintre cele mai vechi recomandari.

2. Usturoiul: consumat crud pentru a fi cat mai eficient sau gatit in diverse retete, preferat pentru aroma sa imposibil de confundat, este si un aliat esential al organismului in lupta cu diverse infectii, bacterii sau ciuperci. Si nu doar ca va intari sistemul imunitar si preveni sau ajuta la vindecarea infectiilor, dar reduce si hipertensiunea arteriala, regleaza digestia si are multe alte beneficii pentru sanatate. Ingredientul secret? Alicina, un compus cu proprietati antifungice si antibacteriene pe care il puteti adauga meniului zilnic si sub forma de capsule.

3. Scortisoara: ne-am obisnuit sa punem putin scortisoara macinata sau un baton aromat intr-un smoothie sau sa o folosim in diverse retete de desert, dar delicioasa mirodenie are si proprietati antibacteriene, este buna pentru digestie, circulatie, o inima mai puternica si o stare de spirit pozitiva. In plus tot scortisoara va ajuta la reducerea inflamatiilor, asa ca se poate folosi si ca un adjuvant pe langa tratamentul medicamentos.

4. Cuisoarele: cu forma lor specifica si mirosul puternic, placut, exotic, cuisoarele sunt des folosite pentru aroma, dar sunt folosite in medicina traditionala si pentru efectele lor antibacteriene, dezinfectante si antimicrobiene. Puse intr-un preparat ii vor oferi un plus de aroma si vor ajuta organismului sa lupte mai usor cu diverse afectiuni.

5. Ghimbirul: picant, aromat si dand oricarui preferat un gust cu note exotice, ghimbirul (indiferent de forma in care alegem sa il consumam) este si unul din acele antibiotice naturale, cu puternice efecte antibacteriene si antimicrobiene. Si in plus ajuta digestia (mai ales dupa o masa copioasa si grea), intareste sistemul imunitar, reduce rapid senzatia de greata, pe scurt este unul din acele condimente care aduc in viata de zi cu zi un plus de gust si multe beneficii prea putin cunoscute.

Foto: goodfreephotos.com

 


Articole asemănătoare


Warning: fopen(cache/a7fc8d26fce1c789b921be3ca41c7037) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139