Bostanii ne impodobesc locuinta

Astenie de toamna, tristete si niciun chef de viata? Ei bine, toate acestea trec odata ce descoperim farmecul decoratiunilor specifice anotimpul. Pentru realizarea acestora de mare ajutor si totodata de efect sunt bostanii. Acestia, fie ei galbeni, rosii, portocalii sau verzi arata foarte bine asezati pe masa din bucatarie sau pe pervazul unei ferestre.

Ce ar trebui sa stim despre bostani?

Americanii apreciaza foarte mult aceasta leguma si au aflat de la indieni ca aceasta nu este numai decorativa, ci si un aliment foarte bun, din care se pot prepara supe, garnituri sau prajituri.

Irlandezii le-au aratat cum bostanul poate fi centrul unei sarbatori la inceputul secolului al XIX-lea, cand au emigrat in America. Astazi, Halloween-ul, o sarbatoare traditionala celtica, a devemit celebra in toata lumea si se sarbatoreste an de an. Se spune ca prin ritualurile acesteia erau alungate spiritele rele. Miezul bostanilor este scos, iar inautru adaugata o lumanare. De asemenea se scobesc tot felul de forme si de fete in coaja acestuia, astfel efectul luminii va fi unul deosebit.

Bostanii colorati pot fi asezati in orice colt al casei, iar astfel vom putea alunga acea apasare si tristete specifica zilelor reci si ploioase ale toamnei. 
 

Sursa foto

A.V.

Articole asemănătoare


Warning: fopen(cache/c0971ab10fbb177ea5f61b665b9737c7) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139