Bujorii Celebrity

Soi bicolor de bujor cu petale parfumate in alb si roz, ideal pentru gradini, parcuri dar si pentru buchete si aranjamente florale (rezista cateva zile dupa taiere), Celebrity este o optiune buna pentru a fi plantat solitar sau grupat, in functie de preferinte si de spatiul disponibil. Este o varietate de bujor ce atrage imediat atentia datorita coloritului si mai ales a parfumului, mai intens si mult mai dulce decat in cazul altor varietati. Se recomanda sa alegeti pentru plantare un loc unde sa aiba mult soare pentru un plus de culoarea si mireasma, iar cel mai bun pamant este unul fertil, cu drenare buna, curatat bine de pietris in prealabil. Din fericire este o planta ce se adapteaza usor conditiilor din tara noastra, fiind longeviva si rezistenta.

Bulbii se vor planta primavara sau la sfarsitul verii pana spre finalul lunii octombrie, in conditiile in care vremea a ramas destul de calda si nu prea ploioasa. Lasati o distanta destul de mare intre exemplare, aproximativ 40-50 de cm, si pentru a scoate in evidenta coloritul puteti planta cate un singur bujor Celebrity sau cel mult 4-5 exemplare grupate. Infloreste din aprilie pana spre jumatatea verii, florile sunt mari, grele, parfumate. La maturitate depasesc in medie un metru inaltime, iar verdele tulpinii si al frunzisului este intr-un interesant contrast cu albul si trandafiriul petalelor. Suporta destul de bine perioadele geroase, dar se recomanda ca pe perioada anotimpului rece sa se taie tija pana la 3-5 cm deasupra solului. Este o floare ce iubeste apa in cantitati moderate, asa ca va fi udata frecvent, seara sau dimineata, dar fara a folosi multa apa.

Foto: pinterest.com

Articole asemănătoare

 • Sase greseli pe care nu trebuie sa le faci in gradina

  Tineti un “jurnal de gradina”, unde sa va notati, eventual insotind randurile cu diagrame si desene, ce si cand ati plantat, unde, cum s-au dezvoltat trandafirii, daca bujorii au avut suficienta lumina si apa, cat mai aveti (estimativ) pana la prima recolta de rosii sau primele mere. In afara aspectului practic puteti sa lipiti din loc in loc si fotografii, pentru a va aminti mai tarziu cum arata gradina la inceput.

 • Bujorii Primavera, un plus de lumina pentru gradini

  Cu florile sale mari, grele, in forma de cupa, de un alb-crem ce poate sa bata spre galben deschis in functie de lumina soarelui si de sol, acest soi de bujor este o alegere inspirata pentru orice gradina sau parc, aducand luminozitate si prospetime, mai ales in contrast cu alte flori.

 • Bujorii Gardenia

  Varietate de bujor cu inflorescente de mari dimensiuni, de un alb-trandafiriu pur, intens, dar si cu un parfum dulce, puternic, Gardenia este o alegere foarte buna pentru gradini sau pentru aranjamente florale pretentioase, destinate ocaziilor speciale.

 • Bujorii Bartzella

  Soi hibrid cu flori mari, sferice, de un galben intens, perfecte pentru buchete si decoratiuni florale, Bartzella este o buna alegere pentru orice gradina sau parc, avand o buna rezistenta la boli si daunatori, dar si la perioadele secetoase.

 • Trandafirii Leonardo da Vinci

  Este un trandafir viguros, destul de longeviv si cu o buna rezistenta la seceta si frig, cu inflorescente mari, rotunde, duble, amintind ca forma mai curand de flori precum bujorii, coloritul fiind un roz delicat.


Warning: fopen(cache/af43b9c580e806d6aab6644566e3d5c2) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139