Bulbi care infloresc toamna

gazon cu crocus crocus camp crocus crocus toamna tarziu

Cand plantam bulbi care infloresc primavara singura problema este ca trebuie sa asteptam pana atunci ca sa ne bucuram de ei. Dar daca plantam bulbi care infloresc toamna, bucuria nu va intarzia. Mai mult chiar, acestia infloresc la numai trei saptamani de cand ii punem in pamant.

Sunt doua specii de astfel de bulbi: colchicum si crocus. Crocus, cunoscut la noi si ca stanjenel sau sofran, se aseamana cu verii lui care infloresc primavara. Floarea rasare dintre frunzele uscate de toamna, in nuante de alb-galbui si purpuriu. Colchicum arata ca un stanjenel mai mare. Ambele plante infloresc in septembrie si octombrie.

Puteti sa cumparati acest tip de bulbi din sere, magazine de specialitate sau comandandu-i pe internet, la sfarsitul verii sau inceputul toamnei. Odata ce i-ati obtinut, e foarte important sa ii plantati imediat, de preferinta in locuri in care sa se bucure de cel putin sase ore de soare direct pe zi si obligatoriu in pamant usor drenabil. In ceea ce priveste plantarea, stanjenelul (crocus) trebuie bagat in pamant in asa fel incat varful plantei sa fie la 5 cm sub nivelul solului. Pentru colchicum trebuie sa sapati o groapa, astfel incat varful acestuia sa fie la 12 cm sub nivelul solului.

crocus crocus si colchicmus colchicums

crocus

camp de crocus si colchicmus

colchicums

Articole asemănătoare

 • Povestea Crocusului olandez

  Genul Crocus apartine familiei irisului si numara aproximativ 90 de specii perene, adaptate la cele mai variate conditii din natura. Unele plante infloresc toamna, altele indeplinesc conditia de vestitori ai primaverii, iar o a treia categorie sfideaza chiar si cel mai rece anotimp.

 • Flori de februarie. Eranthis hyemalis

  Ghiocelul si eranthis hyemalis sunt primele flori care aduc bucuria primaverii in suflete, apoi brandusele, narcisele, urmate de soiurile de scilla, iar in cele din urma lalelele care infloresc pana in luna mai.

 • Adaposturi tip tunel pentru culturile de toamna

  Tunelurile sunt adaposturi cu o larga raspandire, mai simple decat rasadnitele si solariile, care asigura toamna protectie culturilor impotriva frigului si mai ales a brumei.

 • Brandusa de toamna

  Printre plantele care infloresc in vreme ce altele sfarsesc din cauza frigului si a zilelor tot mai scurte se numara si brandusa de toamna (Colchicum autumnale).

 • Delicatele anemone de toamna

  Anemonele care infloresc toamna sunt niste plante robuste si usor de ingrijit, care nu ar trebi sa lipseasca din nicio gradina


Warning: fopen(cache/c80dd9e3e65fea484296188aea11e1d7) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139