CLERODENDRON

CLERODENDRON

Familia: Verbenaceae
Aspect: arbust, copacel
Perioada de inflorire: vara-toamna
Expunere: soare, penumbra
Udare: medie

Originare din regiunile tropicale si subtropicale, in special Africa si Asia, sunt cultivate pentru florile deosebit de parfumate care se deschid de regula la sfarsitul verii.

Cultivare: Se cultiva in gradina, intr-un pamant fertil si se uda bine in perioada de crestere, apoi moderat. Plantele nu au viata prea lunga, de aceea, periodic este bine sa se cultive plantute noi.

Reproducere: Se inmultesc usor prin seminte, primavara sau toamna, sau prin butasi semilemnosi in august-septembrie.

Specii si soiuri: Clerodendrum trichotomum, originar din China si Japonia, este un copacel cu frunze cazatoare, flori albe si parfumate. Infloreste vara tarziu.
Clerodendrum bungei, arbust cu frunza cazatoare, potrivit pentru gard viu sau in grupuri izolate. Florile roz inchis infloresc din vara pana toamna.
Clerodendrum thomsonae are in timpul verii flori formate dintr-un caliciu alb-crem din care se desface o corola de petale rosii inconjurand staminele albe.  
 
 

Articole asemănătoare

  • Clerodendrum

    Genul cuprinde numeroase specii arbustive si agatatoare; sunt decorative prin florile parfumate, divers colorate (rosu, alb sau roz) asezate in buchete compacte, terminale. Specia Clerodendron thomsoniae - "Arborele norocului" are florile usor pendule, albe, cu extremitatile rosii. Infloreste toata vara si se inmulteste usor prin butasire.

  • Inmultirea prin butasi a plantelor de gradina si apartament

    Marea majoritate a plantelor de apartament se inmultesc pe cale asexuata (vegetativa) - prin butasire, divizarea (despartirea) tufei, drajoni, stoloni, muguri adventivi, marcotaj, altoire. Numarul plantelor care se inmultesc pe cale sexuata (prin seminte) este mai mic.

  • Clerodendron

    Planta ornamentala prin flori...


Warning: fopen(cache/a6624958b3a498b6b37d8fa22222705e) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139