Cafeaua si efectele ei asupra organismului

Dupa fiecare ceasca de cafea trebuie baut un pahar cu apa - acest lucru il spun anumite studii. Dar este adevarat ca aceasta bautura diminueaza apa din corp si ca nu este considerata printre lichidele recomandate impotriva deshidratarii organismului? Raspunsul este: Nu, nu este rau daca bem un pahar cu apa dupa ce servim cafeaua insa acesta nu este necesar. Cafeaua este luata in considerare atunci cand este vorba despre "bilantul" cantitatii de fluide din corp si este pe aceeasi lista cu un pahar de suc, o cana de ceai sau o sticla cu bere seara.

Efectul cofeinei
Cofeina stimuleaza foarte tare pulsul si inima, de aceea nu trebuie bauta in locul apei pentru a stinge setea. Nu este indicat sa consumam mai mult de patru cafele pe zi, in conditiile in care continutul de cofeina sa nu depaseasca 350mg.  cantitatea de cofeina cat si frecventa cu care cnsumam cafea au o influenta mare asupra organizmlului si asupra snatatii acestuia. In cazul in care consumam in mod regulat cafea efectul nu mai este atat de accentuat fata de alte situatii.

Concluzie
In cazul in care cafeaua este consumata regulat in cantitati constante, cantitatea de apa din organism nu va fi eliminata, ca urmare a activitatii mai energice a anumitor organe.

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Cafeaua zilnica si riscul scazut de cancer

    Aroma si efectul stimulator pe care il are cafeaua asupra organismului plaseaza aceasta bautura printre cele mai agreate de oameni.

  • Remedii naturale necunoscute impotriva obezitatii - orzul si lucerna

    Din multitudinea de plante care se gasesc la noi in tara o pondere destul de mare o au plantele medicinale. Aproape orice buruiana folosita in contextul potrivit poate avea efecte benefice asupra organismului ducand la redobandirea sanatatii fizice si psihice.

  • Fumul de tigara, inamicul sanatatii copiilor

    Cele mai multe dintre persoanele adulte stiu care sunt efectele negative pe care fumatul le poate avea asupra organismului lor.

  • Ardeiul, tratament iute cu gust condimentat

    Experienta omenirii acumulata in secole si studiile stiintifice contemporane au dovedit ca aproape orice planta aflata la indemana poate fi folosita ca medicament si este capabila sa aduca beneficii atunci cand este consumata sau utilizata intr-un anumit mod. Aceasta generozitate a naturii este reflectata si de ardeiul iute, o planta cunoscuta indeosebi pentru gustul sau, si mai putin pentru efectele benefice pe care le are asupra organismului.

  • Excesul de cafea si impactul asupra sanatatii

    Persoanele anemice, cu probleme de greutate scazuta sau cu probleme de asimilare a anumitor minerale, precum fier, magneziu, calciu, ar trebui sa consume cafea cu moderatie.


Warning: fopen(cache/60cad6d4d927dfc48083e63511c1ae21) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139