Caisul Compacta

Scund pentru un cais, acest pom fructifer are la maturitate in jur de doi metri inaltime, dar este viguros, cu ramuri puternice si o coroana frumoasa, rotunda, are o buna rezistenta la ger, daunatori si perioade secetoase, iar in lipsa spatiului poate fi plantat si intr-un colt al gradinii. Caisul Compacta va avea nevoie de un sol fertil, cu drenare buna, cat mai mult soare si un loc unde sa nu bata curentii reci de aer, si se adapteaza la fel de usor in gradina, sera sau, de ce nu, intr-un ghiveci de mari dimensiuni daca vreti sa il amplasati pe o terasa unde are destula lumina.

Cu o productie buna pentru un cais columnar destul de mic, Compacta da la maturitate peste 15 kilograme anual pentru fiecare exemplar, iar fructele sunt rotunde, mari, cu textura ferma si cu un colorit galben-portocaliu, gust dulceag si cu aroma intensa, pulpa destul de suculenta. Sunt caise perfecte pentru gustare, compoturi, diverse retete de desert sau salate de fructe si suporta bine transportul. Plantat primavara sau toamna va rodi vara, in lunile calduroase, si este unul dintre caisii columnari cu cea mai buna productie.

Foto: artevos.de


 

Articole asemănătoare

 • Chiftelute de parmezan

  Un aperitiv gustos, relativ usor de preparat si versatil.

 • Gradina de legume in luna noiembrie

  Fiind dincolo de toate o sursa primara de alimente, gradina de legume necesita atentie in permanenta. Asa se face ca in calendarul activitatilor lunare, noiembrie ocupa un loc deosebit de important.

 • Torenia founieri sau flori gingase in ghiveci

  Planta erbacee, cu port de tufa compacta si crestere joasa, Torenia fournieri se cultiva ca planta de interior. Are frunzele de culoare verde intens, simple, ovale si cu margini crestate. Florile de diverse culori, cu aspect usor tubular, au la exteriorul petalelor nuante ceva mai inchise decat restul corolei, iar interior un ochi galben.

 • Eleganta si decor de frunze in culori vibrante

  Cordyline terminalis este o tufa compacta de frunze late si groase, de forma lanceolata, ce are 20 - 40 cm lungime, cu striatii in diverse nuante rosiatice, aurii sau verde deschis, pe fond verde intens. Acest colorit aparte ii ofera un aspect incitant si atragator, facand-o sa fie foarte utilizata ca element de ornament, atat in diverse grupuri si aranjamente ale plantelor verzi, cat si ca piesa individuala de decor.

 • Ilex - arbust decorativ vara si iarna

  Arbust viguros, cu crestere rapida si compacta, poate atinge in timp dimensiuni impresionante. Faptul ca arbustul isi pastreaza frunzisul verde tot timpul anului il recomanda ca o alegere inspirata pentru aceia care doresc sa aiba si iarna tufe decorative in gradina.


Warning: fopen(cache/38e5811ceb7c90fa418463006a6ee1bd) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139