Cameliile - flori de poveste

Cameliile sunt vestitorii minunati ai primaverii, dar care ne bucura cu splendoarea lor chiar si in timpul iernii. In ciuda aurei lor delicate aceste flori sunt rezistente si devin cele mai bune prietene  ale omului atat timp cat sunt corespunzator ingrijite.

Nimic nu este vesnic, nici chiar faima. Chiar si cameliile au avut de suferit dupa o ascensiune nemaipomenita in topul florilor. La mijlocul secolului al 19 - lea datorita romanului de succes al lui Alexadre Dumas fiul, Dama cu camelii, aceste flori au avut perioada lor de glorie. Cameliile nu avea voie sa lipseasca din nicio gradina, terasa, locuinta...

Culoarea de baza este rosu, insa pe langa aceasta exista nenumarate sortimente - peste 35.000 - si in alte nuante. Daca sunt ingrijite, cameliile au o viata foarte lunga. Un exemplu concludent este acela din parcul Palatului Pillnitz din Dresda: florile au peste 200 ani.

Camelia este o planta care creste si se dezvolta cel mai bine afara. Partea sensibila este radacina, de aceea are nevoie de protectie iarna: un strat gros de frunze uscate sau ingrasamant este suficient. Sa nu uitam ca aceste flori - aparent firave - rezista la temperaturi de peste - 30 grade Celsius.  


Articole asemănătoare

 • Forsythia Roseum - flori roz pentru o gradina de primavara

  Un arbust ornamental de origine orientala ce surprinde placut prin nenumaratele flori de un roz intens (veti gasi in functie de sol si varsta plantei exemplare cu flori ce pot sa capete o nuanta de un roz inchis spre rosu deschis, dar si inflorescente de un trandafiriu palid) acest Forsythia Roseum (Abeliophyllum distichum Roseum) ofera gradinii un plus de culoare si prospetime.

 • Trandafirii Cherry Girl - o explozie de prospetime

  Cautati un soi de trandafiri de un rosu puternic, intens, proaspat, cu un parfum clasic cu note dulci si un efect decorativ greu de egalat? Atunci aceasta varietate ce infloreste din iunie pana in septembrie ar putea fi optiunea cea mai buna, pentru ca este rezistenta la boli si daunatori, longeviva, nu necesita o ingrijire deosebita si are flori de o rara frumusete.

 • Piciorul cocosului - o explozie de culoare

  Ranunculus asiaticus - mai cunoscut sub denumirea populara de Piciorul cocosului - este una dintre cele mai frumoase si decorative flori de primavara, culorile sunt vii, intense, puternice, florile sunt mari si rezistente in timp, sunt perfecte atat pentru gradini cat si pentru balcoane, cresc la fel de bine direct in pamant sau intr-un ghiveci

 • Simbolismul florilor de liliac

  Desi nu este o floarea, ci un arbust inrudit cu maslinul si iasomia, liliacul este una dintre cele mai populare flori de primavara, cu un parfum delicat, subtil si persistent.

 • Buchete din flori de primavara

  Primavara este anotimpul minunat in care intreaga natura revine la viata. Auzim ciripitul vesel al pasarilor, simtim adierea blanda a vantului si ne putem bucura de farmecul florilor


Warning: fopen(cache/291f8e7fb6d48fc14a55f6f0d91f6201) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139