Trandafirii Cherry Girl - o explozie de prospetime

Cautati un soi de trandafiri de un rosu puternic, intens, proaspat, cu un parfum clasic cu note dulci si un efect decorativ greu de egalat? Atunci aceasta varietate ce infloreste din iunie pana in septembrie ar putea fi optiunea cea mai buna, pentru ca este rezistenta la boli si daunatori, longeviva, nu necesita o ingrijire deosebita si are flori de o rara frumusete. Creste repede si se maturizeaza timpuriu, atingand pana la 100 de cm inaltime si are nevoie de cel putin 40-50 de cm spatiu in lateral pentru a se dezvolta rapid. Inflorescentele sunt numeroase, cu petale mari si strans unite, ceea ce face din trandafirii Cherry Girl un soi deosebit de apreciat. 
 
Alegeti in gradina un spatiu unde vor avea mult soare, sol cu drenare buna si (ideal) fertilizat inainte de plantare. Pregatiti o groapa cam de 30 pe 30 cm pentru fiecare tufa, udati bine la plantare si nu uitati sa il irigati des in primele saptamani, fara a exagera insa. Indepartati cat mai repede partile plantei care s-au uscat sau au capatat un aspect neobisnuit, pentru ca de regula inseamna ca un daunator sau o boala sunt pe cale sa se extinda. Cherry Girl sunt din fericire trandafiri rezistenti inclusiv la ger, asa ca va veti bucura de ei multa vreme. Infloresc la inceputul verii si daca vreme o permite o fac pana spre sfarsitul toamnei. Florile rezista foarte bine si dupa ce sunt taiate, asa ca le puteti folosi pentru ornamente florale mai ample sau pentru buchete.
 

Foto: buyarose.eu

Articole asemănătoare

 • Daliile Hawaii

  O explozie de culori si prospetime, aceasa varietate de dalie cu aspect exotic atrage din prima clipa prin amestecul de roz, alb si galben, dar si prin frumusetea eleganta.

 • Forsythia Roseum - flori roz pentru o gradina de primavara

  Un arbust ornamental de origine orientala ce surprinde placut prin nenumaratele flori de un roz intens (veti gasi in functie de sol si varsta plantei exemplare cu flori ce pot sa capete o nuanta de un roz inchis spre rosu deschis, dar si inflorescente de un trandafiriu palid) acest Forsythia Roseum (Abeliophyllum distichum Roseum) ofera gradinii un plus de culoare si prospetime.

 • Trandafirul Cherry Brandy

  Varietate de trandafir teahibrid numit dupa un celebru cocktail, Cherry Brandy are un colorit pe care il veti intalni mai rar in gradinile de trandafir, roz in exterior si galben piersica in interiorul florii, impresia fiind de prospetime si eleganta.

 • Etoile Violette - culoare si prospetime

  Unul dintre cele mai populare si indragite soiuri de clematis, dar si unul dintre cele mai vechi (dateaza din 1885), Etoile Violette nu este doar un nume poetic pentru o planta de o frumusete aparte. Cu florile sale mari de un mov inchis, rezistenta la variatiile de temperatura - inclusiv la geruri puternice - si daunatori, relativ usor de ingrijit si transformand orice parte din gradina intr-o explozie de culoare, se adapteaza usor in tara noastra si este o specie longeviva.

 • Sfaturi pentru o gradina de interior

  Nu aveti suficient spatiu? Aceasta ar fi principala problema cu care se confrunta cei care si-ar dori sa isi amenajeze o gradina de interior, si primul motiv pentru care ajung sa abandoneze ideea. Dar pentru o gradina de interior frumoasa nu este nevoie de o incapere speciala sau o terasa incapatoare, ci mai curand de spirit de inovatie si originalitate.


Warning: fopen(cache/196f2c2896b0b94369cb476f158e937d) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139