Camellia

Denumire stiintifica
Camellia

Denumire populara
Camelie, Trandafir japonez

Specii si varietati
C. japonica, C. reticulata Lindl., C. sasanqua Nois. Cultivaruri: Adolphe Audusson, Alba Simplex, Chandler elegans, Debutante, Donation, Florentine, Mathotiana Rubra, Perfection.

Camelia sau trandafirul japonez este o planta decorativa foarte apreciata pentru frunzisul persistent, verde stralucitor si florile mari, simple sau involte, colorate in diverse nuante de rosu, violet, roz, alb. Planta inregistreaza cresteri vegetative din primavara pana in luna august, cand are loc si formarea mugurilor floriferi.

Ingrijire
In general, camelia se simte bine in camere racoroase, departe de orice sursa de caldura. De asemenea, ea are nevoie de multa lumina, dar fara soare direct care provoaca arsuri pe frunzele si lastarii tineri. Apa nu trebuie sa-i lipseasca niciodata. Camelia se pulverizeaza frecvent cu apa cat mai curata pentru a nu se pata frunzele in urma depunerii sarurilor.ingrasarea se aplica bilunar , din primavara pana la inceputul lunii august. se folosesc ingrasamintecu reactie acida, sub forma de solutie in concentratie redusa. Daca se doreste obtinerea de flori foarte mari, bobocii situati lateral se rup, pastrandu-se numai cei din varfurile lastarilor.

Articole asemănătoare

 • Camellia Japonica White

  Atrage prin coloritul intens, pur, un alb imaculat pe care il veti intalni rar in gradini.

 • Ceaiul Oolong, o bautura orientala gustoasa si sanatoasa

  Ceaiul Oolong este o bautura caracteristica Orientului Indepartat care se obtine din frunzele, mugurii si tulpinele de Camellia sinensis. Planta este aceeasi cu cea din care se prepara ceaiul negru si ceaiul verde.

 • Camellia Sinensis sau planta de ceai

  Ceaiul este cea mai importanta bautura non-alcoolica din lume, traditia acestuia coborand pana in vremurile antice la poporul chinez. Oamenii si-au dat seama ca amestecand apa fierbinte cu unele plante aflate permanent la indemana lor, sau in anumite perioade ale anului, obtin o bautura foarte gustoasa, cu efect relaxant si

 • Camellia poate infrumuseta toamna orice gradina

  Mereu verde, camellia sasanqua este planta ideala pentru orice gradina. Florile acesteia raman frumos colorate si toamna, indiferent de cat de reci se anunta zilele ramase pana la venirea primului inghet.

 • Flori de toamna. Camellia

  Botezata de Linnaeus in cinstea naturalistului Georg Josef Kamel la anul 1735, Camellia este un gen originar din China cu o arie de raspandire ce acopera in prezent mare parte a planetei.


Warning: fopen(cache/c1f308ca78a020c7176f5b9f831c04c0) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139