Camellia poate infrumuseta toamna orice gradina

 Mereu verde, camellia sasanqua este planta ideala pentru orice gradina. Florile acesteia raman frumos colorate si toamna, indiferent de cat de reci se anunta zilele ramase pana la venirea primului inghet.

Camellia sasanqua este o specie nativa din padurile vesnic verzi din sudul Japoniei. Aceasta creste si pe multe alte insule mici situate in apropiere de Okinawa.

Altitudinea la care creste arbustul este de 900 de metri. La maturitate acesta nu depaseste cinci metri inaltime. Frunzele au o lungime de pana la trei centimetri, marginile acestora fiind fin zimtate. Florile, albe sau colorate cu nuante inchise de roz, au pana la opt petale si un diametru cuprins intre cinci si sapte centimetri.

Cunoscuta si dupa numele camellia sasanqua cleopatra, aceasta planta face parte din familia Theaceelor.

Inafara de aspectul placut floarea este apreciata si pentru parfumul natural delicat cu care completeaza peisajul unei gradini.

Florile camelliei difera in fuctie de specie si varietate. Cele care apartin varietatii sasanqua sunt mici, infloresc toamna si totodata sunt si cele care intreaga iarna v-ar putea inveseli in fiecare zi, indiferent de cat de friguroasa si monotona ar fi.

Frunzele acestei varietati sunt ovale, au marginile zimtate si colorate in nuante diferite de verde, de la verde deschis pana la verde inchis.

Chiar daca este o planta tomnatica ce are o perioada de viata prelungita pana iarna tarziu, ingrijirile speciale sunt necesare.

Dupa ce achizitionati camellia sasanqua nu va grabiti cu plantarea. Incercati sa o lasati intr-un ghiveci cateva zile pentru a se adapta in noul mediu. Abia dupa ce veti gasi locul ideal, plantarea nu va mai fi o problema.

Pentru a se dezvolta corespunzator incercati sa gasiti un loc cu umbra vara si soare iarna.

Camellia nu suporta prea bine nici vantul puternic. Acesta ar putea afecta planta in primii ani de viata. Daca locul unde v-ati decis sa o pozitionati nu este ferit de vant, puteti folosi un paravan transparent din plastic.

Iarna, pamantul din jurul plantei trebuie acoperit pentru a fi ferit de inghet. Pentru acest lucru puteti folosi scoarta de copac sau frunze uscate. Stratul trebuie sa fie de pana la aproximativ cinci centimetri grosime pentru a proteja floarea de ger.

Solul ar trebui sa aiba de preferinta un ph de 5,5 sau 6, bogat in substante nutritive, pentru a oferi plantei un mediu propice dezvoltarii. De asemenea daca observati ca aceasta nu creste corespunzator puteti sa adaugati la un interval de 15 zile un fertilizant special pentru plante acidofile.

Sursa foto: 1

Articole asemănătoare

 • Trandafirul Yellow Meilove, mai mult galben solar in orice gradina

  Soi de origine franceza de trandafir floribunda, Yellow Meilove atrage atentia prin coloritul bobocilor sai mari, un galben solar, deschis, intens, care va lumina si infrumuseta orice gradina sau parc.

 • Kronenbourg, trandafirul de un rosu delicat pentru toate gradinile

  Varietate de trandafir teahibrid cu boboci mari, cu petale catifelate de un rosu palid, elegant, delicat, ce poate sa bata spre roz intens, alaturi de pete de un alb galbui, Kronenbourg poate fi plantat in orice gradina sau spatiu verde, fiind excelent si pentru parcuri, fie in palcuri mici, fie conturand borduri de culoare si prospetime.

 • Geisha Orange, o azalee japoneza pentru toate gusturile

  Cu nenumarate flori mici, de un portocaliu intens, cald, elegant, aceasta varietate de azalee japoneza va transforma radical orice gradina sau parc, poate sa delimiteze un spatiu verde sau sa traseze o alee, sa devina centrul de atractie sau sa completeze cromatic mai multe tufe de trandafir sau alte tufe ornamentale.

 • Trandafirul Prince de Monaco

  De o eleganta pe masura denumirii, acest trandafir bicolor floribunda impresioneaza prin numarul mare de boboci in nuante de rosu-deschis si alb imaculat, perfecti pentru a infrumuseta orice gradina, dar si pentru buchete si aranjamente florale.

 • Magnolia Heaven Scent, o alegere inspirata pentru orice gradina

  Cu florile sale mari, numeroase, de un roz pur spre violet deschis, palid, cu tuse albe, aceasta varietate de magnolie este potrivita pentru orice gradina sau spatiu verde, dar devine centrul de atractie si interes mai ales intr-un spatiu relativ restrans.


Warning: fopen(cache/e6cb95911377f4753480d6039bfa088c) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139