Camellia Japonica White

Floare cu un aspect exotic, de un alb imaculat si cu un diametru ce depaseste in medie 10 cm, cu numeroase petale dispuse concentric, aceasta varietate de camelie este mult prea rar intalnita tinand cont de frumusetea ei. Perfecta atat pentru gradini, spatii verzi sau ghivece si jardiniere mai mari, aceasta camelie alba este totusi sensibila la frig sau la curentii reci de aer. Alegeti pentru ea un loc cu mult soare, un pamant fertil si cu un PH usor acid, fertil, cu scurgere buna, udand planta cu apa distilata fara calcar si indepartand orice urma de buruieni, pietricele si sa supravegheati cu atentie pentru semne de boala sau daunatori. Nu strica sa fertilizati periodic aceasta camelie pentru a fi mai rezistenta si mai viguroasa. 
 
Depaseste la maturitate 170-180 de cm inaltime si se poate planta in tot cursul anului, dar in perioadele reci este ideal fie sa fie bine acoperita pentru a o proteja, fie sa o mutati in interior. Dintre soiurile de camelie aceasta este de departe una dintre cele mai frumoase, mai incantatoare, nuanta de alba avand o puritate pe care o veti intalni rar in gradini. 

Foto: amazon.com

Articole asemănătoare

 • Tomatele White Beauty, un deliciu aparte

  Tomate dintr-un soi hibrid, rar, cu un colorit foarte deschis, alb-verzui, White Beauty sunt o specialitate pe care nu o vom intalni prea des.

 • Laleaua White Parrot, o raritate imaculata

  O lalea alba este o raritate, iar aceasta varietate nu are doar o culoare pura, intensa, in nuante de fildes, cu mici pete verzi la baza cupei, dar si o buna rezistenta la frig si boli sau daunatori, adaptandu-se usor in gradina sau intr-un ghiveci de dimensiuni mai mari. White Parrot este o buna alegere pentru cei care prefera sa aiba in gradina sau in apartament lalele, dar si-ar dori in acelasi timp alte culori si nuante.

 • Begoniile Double White, puritate si incantare

  Varietate cu parfum intens de begonie, usor de recunoscut datorita florilor sale duble, mari, de un alb pur, intens, Double White este una dintre cele mai bune optiuni pentru cei care isi doresc sa adauge gradinii eleganta si rafinament.

 • Lalele Ballade White

  Cu inflorescente mari, de un alb pur, intens, cu o forma intre cupa de lalea si cea de crin, Ballade White este un soi de lalele cu adevarat special, poate putin mai pretentios cand vine vorba de cultivare si ingrijire, dar efectul vizual este remarcabil.

 • Plantele exotice si ingrijirea lor pe timpul iernii

  Plantele exotice aflate in interior sunt printre cele mai pretentioase si trebuie sa li se asigure conditii apropiate zonelor de origine.


Warning: fopen(cache/47c20aa95841787035691964decc86e8) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139