Campanula

Denumire stiintifica
Campanula

Denumire populara
Clopotel italian, Steaua Mariei, Steauna de la Bethleem

Specii si varietati
C. isophylla (C. fragilis) cu var.: alba, mayl. Cultivaruri: Stella Blue, Stella White

Formeaza numerosi lastari, subtiri si flexibili, ce atarna, de culoare verde argintiu. Florile sunt albastre, cu 5 petale disticte, in forma de stea. Sunt incadrate de frunze mici, rotunde, colorate verde intens.

Ingrijire
Este o planta subtropicala care se simte bine la racoare sau caldura moderata. Se tine intr-un loc aerisit si foarte luminos, dar vara nu se expune direct in soare.Vara se poate tine afara in gradina si se uda regulat, fara exces. Iarna, temperatura optima este 7-8 gr.C, iar pamantul se mentine aproape uscat. Fertilizarea se poate aplica numai in lunile de vara, de 2 ori pe luna cu ingrasaminte solubile pentru plante cu flori.

Articole asemănătoare

 • Parcul National Paradisul Slovac

  Adapostind cea mai mare densitate de fluturi pe kilometru patrat din Slovacia, Parcul National Paradisul Slovac isi merita cu prisosinta numele. Paradisul Slovac este o regiune muntoasa cu altitudini cuprinse intre 800-1100 m in Parcul National Slovac.

 • Rezervatii din Romania cu vegetatie pontica si mediteraneana

  In Romania sunt circa 15 rezervatii cu vegetatie de origine pontica, pontico-mediteraneana sau continental-orientala.

 • Taierea plantelor perene in primavara

  In sezonul rece, plantele perene sunt afectate de temperaturile reci si umiditatea excesiva.

 • Plante cu inflorire de sezon

  Cu siguranta cei care detin in proprietate o gradina, oricat de mica, se bucura multe luni din an de beneficiile unei oaze de verdeata. E foarte adevarat ca trebuie sa si depuna ceva eforturi pentru a se bucura de o gradina frumoasa.

 • Luna iunie si o gradina cu maci si garofite

  Pana sa ajungem la atat de doritul nostru concediu ne putem relaxa in mijlocul gradinii, la umbra arborilor, in mijlocul florilor de sezon.


Warning: fopen(cache/0c4fcd4ab9d9c837ee2f6d046dcfcde7) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139