Capsunele, usor de crescut si foarte sanatoase

 Doar putini oameni stiu ca delicioasele capsuni au inafara de o aroma unica si un aspect de neinlocuit numeroase proprietati medicinale.

Frunzele si radacinile sunt intrebuintate in medicina alternativa pentru tratarea deranjamentelor stomacale. Cu mult timp in urma ceaiul din frunzele capsunelor era un tratament foarte bun impotriva dizenteriei, o boala infectioasa acuta sau cronica cauzata in principal de bacterii precum Shigella Baciliforme.

De asemenea capsunile au demonstrat ca pot lupta foarte bine pentru prevenirea aparitiei bolilor de inima si cancerului.

Fiind foarte sanatoase, aceste fructe ar trebui sa nu lipseasca din dieta dumneavoastra zilnica. Consumati cat mai multe capsune proaspete vara, iar iarna chiar si cele congelate isi pastreaza proprietatile curative. Pot fi inlocuite si cu fructe de padure caci si acestea au proprietati anticancerigene.

Cultivand capsuni veti avea propria recolta pe care o puteti creste in mod organic. Astfel sanatatea dumneavoastra va fi pe primul loc si recolta va fi una foarte benefica atat pentru dumneavoastra cat si pentru intreaga familie.

Tot ce trebuie sa faceti este sa cautati semintele potrivite. Le puteti gasi atat in marile magazine cat si in cele destinate exclusiv gradinaritului. Aveti desigur si optiunea de a le comanda online prin intermediul Internetului.

Asigurati-va insa ca semintele sunt organice si nu au fost stropite cu nicio substanta chimica.

In loc de seminte ati putea sa achizitionati rasaduri. In acest caz trebuie sa va orientati catre cele care arata santos si dau semne de crestere atat la nivelul frunzelor cat si la nivelul florilor.

Puneti radacinile in apa pentru aproximativ o ora inainte de plantare. Daca le puneti in pamant, nu sapati prea adanc.

Primavara capsunile pot fi divizate foarte usor, imediat ce noile plante apar.

Pentru o recolta sanatoasa cel mai potrivit ar fi sa plantati capsunile intr-un loc unde sa beneficieze de soare intre cinci si opt ore zilnic. Cei care locuiesc intr-o zona calda ar trebui sa aleaga un loc care sa protejeze plantele de soarele de dupa masa.

Solul cel mai bun pentru a se dezvolta corespunzator este cel bine drenat, fertil si usor acid. Udati plantele zilnic.

Specialistii recomanda ingrijirea atenta a capsunilor. Plantele trebuiesc ferite de buruienile daunatoare si pentru o crestere sanatoasa puteti adauga la inceputul sezonului de crestere de jur imprejurul acestora compost.

Iarna feriti plantele de inghet acoperindu-le cu frunze uscate sau paie.

Foto: 1

Articole asemănătoare

  • Cinci motive pentru care este bine sa mancam alune de padure

    Crude (preferabil pentru a beneficia din plin de calitatile nutritive) sau prajite, ca gustare sau folosite in diverse retete de desert, in salate de fructe sau, de ce nu, ca un ingredient surpriza intr-o salata de legume de toamna, alunele de padure nu sunt doar delicioase, ci si foarte sanatoase

  • Cartofii in medicina naturista

    Deliciosi in bucatarie, unde stau la baza multor retete foarte populare (si nu doar sub forma de cartofi prajiti), usor de gasit si satiosi, cartofii pot fi folositi si pentru a trata sau preveni o gama larga de afectiuni.

  • Trandafirul Double Delight

    Soi foarte popular si apreciat de trandafir teahibrid, relativ usor de cultivat si intretinut, Double Delight este de multa vreme una dintre primele alegeri ale cultivatorilor cu experienta, fiind folosit si pentru buchete sau aranjamente florale pretentioase.

  • Trandafirii Mandarin, delicati si plin de culoare

    Varietate de trandafir de mici dimensiuni, cu numerosi boboci rotunzi de un portocaliu intens, viu alaturi de pete rosiatice, Mandarin este o optiune foarte buna pentru cei care vor un soi pitic, usor de ingrijit si cu parfum placut, seducator.

  • Capsunile Ostara, un deliciu de vara

    Varietate de capsuni cu productie foarte buna, fructe mari si cu gust intens, de un rosu aprins si forma conica, seminte mici, Ostara este una dintre cele mai bune alegeri in special pentru culturile mici, pentru o gradina de dimensiuni restranse sau pentru sera, fiind usor de crescut si in ghivece putin mai mari.


Warning: fopen(cache/bd11185975ce8b1b46c9ffdfecd172f9) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139