Castravetele in medicina naturista

Folosit in bucatarie pentru diverse retete de salate delicioase sau pentru conservare peste iarna, in otet sau saramura, banalul castravete este racoritor, hidrateaza intregul organism, are putine calorii si ajuta corpul sa elimine mai usor apa in exces, avand un puternic efect diuretic. Mancat ca gustare, in salate sau sub forma de suc, castravetele este folosit in medicina traditionala pentru a preveni si trata mai multe afectiuni acute sau cronice.

Sucul din castravetii proaspeti (fara coaja) poate avea un gust usor neplacut, asa ca ii puteti adauga suc de mere sau suc de rosii proaspat stors. Consumat frecvent, ajuta reglarea tranzitului intestinal, elimina mai usor apa in exces in organism datorita efectului diuretic si poate fi un ajutor in dietele de slabire, pentru ca da senzatia de satietate.

Castravetele crud improspateaza respiratia, intretine sanatate gingiilor si curata dintii.

Este folosit frecvent si in tratamentele cosmetice, doua felii subtiri de castravete aplicate pe pleoape ajutand la diminuarea ridurilor si la improspatarea pielii. Puteti pune felii de castravete pe tenul obosit sau pur si simplu ca solutie de intretinere, lasandu-le 10-15 minute, sau puteti pregati o gama larga de masti cosmetice din suc de castravete si alte ingrediente (sau suc simplu). Regenereaza pielea, ii confera elasticitate si curata tenul de sebumul in exces. Ajuta si la diminuarea petelor si iritatiilor superficiale.

Mancat frecvent, castravetele proaspat are si un usor efect calmant, asa ca este recomandat si celor care sufera de guta sau artrita, fiind o solutie naturala adjuvanta care va ajuta la linistirea durerilor.

Cruzi sau murati sunt recomandati celor care vor sa slabeasca. Au putine calorii dar contin multa apa, asa ca va ajuta sa aveti mai repede senzatia de satietate, dar ajuta si digestia si diureza, asa ca in timp veti scapa mai usor si mai repede de kilogramele in exces. In plus ofera corpului un plus de vitamine si minerale, esentiale pentru sanatate.

Mancat crud, proaspat, alaturi de alte legume (dar fara otet, ceapa, usturoi sau ardei iute) in diverse salate sau ca gustare, reduce arsurile la stomac.

Are multe vitamine – A, B, C si nu numai – asa ca mancat des ajuta la intarirea sistemului imunitar, intareste articulatiile si chiar este recomandat celor care sufera de hipertensiune.

Castravetii sunt recomandati atat celor care sufera de diabet cat si persoanelor care doresc sa reduca mai usor nivelul colesterolului din sange.

Mai ales in perioadele calduroase castravetii cruzi hidrateaza organismului, ajuta la restabilirea nivelului optim de energie si nu ingrasa.

Pielea arsa de soare se va vindeca mai usor si mai repede daca aplicati pe toata suprafata felii subtiri de castravete, proaspat taiate. Se lasa pe piele 15-20 de minute.

Foto: publicdomainpictures.net

Articole asemănătoare

  • Terapii si retete naturiste cu leustean

    O buna sursa de sodiu si potasiu, leusteanul are si vitamina A sau C, dar si calciu sau magneziu. Este folosit si in medicina naturista pentru a preveni si trata numeroase afectiuni.

  • Chimenul in medicina naturista

    Dincolo de bucatarie chimenul este utilizat in medicina traditionala pentru a preveni si trata mai multe afectiuni, semintele mici, tari si aromate fiind folosite pentru ceaiuri sau preparate sub forma de tincturi. Sunt o buna sursa de fibre, minerale (fier, potasiu, calciu, mangan) si vitamine (A, C, E).

  • Telina in medicina naturista

    Atat radacina cat si frunzele aromate pot fi folosite in diverse retete delicioase, dar telina este des intalnita si in medicina traditionala, pentru a preveni sau a trata naturist o gama larga de afectiuni. Banala telina are surprinzatoare efecte antibiotice si detoxifiante, si indiferent de felul in care o veti adauga dietei va veti putea bucura de beneficii diverse.

  • Ghimbirul in terapiile naturiste

    Ales pentru aroma sa picanta, usor de recunoscut, folosit sub forma de pudra, ras sau taiat in bucatele mai mari sau mai mici, ghimbirul este folosit tot mai des in bucatarie, in retete diverse, insa este de multa vreme o prezenta obisnuita si in medicina naturista.

  • Mararul in medicina naturista

    Folosit in diverse retete culinare pentru aroma sa usor de recunoscut, mararul poate fi intalnit si in medicina naturista unde este utilizat fie proaspat, fie sub forma de suc, tinctura sau seminte (usor de gasit in magazinele naturiste), avand o gama larga de utilizari.


Warning: fopen(cache/e1cef6cf0d6864317cf2a2e1aa00ddeb) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139