Cateva sugestii pentru gradina din fata casei

            

 Daca terenul de care dispuneti este unul mic si aveti posibilitatea sa va faceti o mica gradina in fata casei nu ezitati. Aceasta va va binedispune si mai mult va completa de minune proprietatea. In continuare va oferim cateva sugestii de organizare si armonizare a spatiului verde cu imobilul existent.

 

Daca aveti o casa mica cu tigla inchisa la culoare, adica tonuri de gri si obloane din lemn si doriti in acelasi timp intimitate dar si verdeata, cea mai buna solutie este sa realizati o gradina cu accente elegante.

 

Tonurile de gri sau alb ale casei vor fi puse in evidenta de verdele unui gard viu si mai ales de mult spatiu cu gazon. 

 

Pentru plantele cu flori veti face doar doua straturi exact langa gardul exterior si evident pe marginea aleii. O alee mica si serpuita din caramida va completa idilic spatiul si daca va permiteti doua statui din piatra nu prea mari ar putea marca linia proprietatii.

 

Aceasta organizare este una semiformala imbinand simetria gardului viu si a statuilor cu aleea sinuoasa si plantele de sezon in diferite culori si marimi.

 

Daca doriti o integrare perfecta a casei in spatiul gradinii atunci va sugeram sa va indreptati atentia catre un design predominant verde. Casa acoperita cu iedera se va integra rapid si perfect in linia gradinii, uitand la un moment dat care este linia de demarcatie.

 

Efectul este fascinant, calmant. Totul va fi imbracat in verdeata. Aveti totusi in vedere sa lasati ferestrele libere, neacoperite de iedera. Plantati cat mai multe tufe de flori colorate si cu inaltimi diferite.

 

Daca aveti o cabana mica la munte, cel mai usor ar fi sa lasati natura sa se desfasoare influentandu-va ideile de design. Cel mai bine este sa aveti copaci care sa ofere umbra si verdeata si sa incurajati cresterea plantelor native, a tufisurilor.

 

Aleea poate fi bordata cu lemn sau pur si simplu cu pietre de diferite marimi. Pentru a intregra perfect casa realizati acoperisul acesteia din lemn si eventual faceti un gratar din piatra.

 

Daca aveti o casa cu o intrare arcuita si casa vopsita in alb, o idee este sa amestecati un strop de natura cu un pic de arta artificiala. Construiti trepte largi si drepte cantonate de bolovani divers colorati si de marimi diferite si printre acestia plantati flori.

 

Importanta este si folosirea iederei, la fel a pilonilor de lemn sau piatra care sa induca o stare de meditare si ascetism.

 

In cazul unei gradini foarte mici o solutie este sa folositi exclusiv gazon si pe marginea acestuia sau pe alee si la ferestre sa amplasati ghivece cu flori si tufe ornamentale.

 

Garduletul rustic englezesc, alb va completa imaginea iar in fata acestuia, chiar in strada puteti sa amenajati doua straturi cu flori multicolore. Intrarea in gradina va fi marcata cu un arbore.

 

Florile de langa gard vor fi plantate pe ideea contrastului cromatic, de exemplu  galben cu mov sau in spirit unitar apeland la un amestec vioi de alb si galben.

 

www.gradinamea.ro

Articole asemănătoare

 • Muscari azureum - o pata de culoare pentru gradina

  Usor de recunoscut datorita formei aparte a florilor de forma unor clopotei, de un albastru palid deosebit, este o varietate perfecta pentru gradina sau ghivece, efectul decorativ fiind cu totul iesit din comun mai ales alaturi de alte flori in culori complementare.

 • Reguli de baza pentru intretinerea gazonului

  Verdele crud din fata casei este unul dintre lucrurile marunte care ne bucura si relaxeaza in fiecare zi de vara.

 • Sfaturi utile pentru cresterea petuniilor

  Putem gasi pe piata petunii intr-o gama variata de culori si soiuri. Aceste flori au capacitatea de a inveseli orice gradina din apropierea casei dumneavoastra.

 • Plantele indigene, mai rezistente decat gazonul

  Gazonul este pe lista preferintelor multora cand vine vorba de amenajarea spatiului din fata casei. Culoarea acestuia este una relaxanta, iar ingrijit corespunzator se mentine verde pana toamna tarziu. Inafara de aceste aspecte este ideal pentru picnicuri cand vremea este potrivita, frisbee si multe alte jocuri.

 • Decoratiuni de Craciun pentru casa si gradina

  Designul propriu in ceea ce priveste decorarea locuintei sau gradinii este tot mai des intalnit si in mod evident, depinde de creativitatea fiecarei persoane in parte. Cu ocazia sarbatorilor multa lume prefera sa puna in practica planurile schitate pe hartie sau doar in minte si fiecare oras prinde viata in spirit de sarbatoare.


Warning: fopen(cache/8270fae919052d2a2e3364e69665418f) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139