Ce puteti trata cu cu decoctul de iarba mare

O planta viguroasa, rezistenta, ce poate atinge pana la doi metri inaltime si se recunoaste cu usurinta datorita florilor ei mari, galbene (ar putea fi asemanata cu floarea-soarelui, dar la dimensiuni mai reduse), iarba mare este si un aliat de nadejde pentru cei care vor sa incerce si varianta tratamentelor naturiste traditionale. Sub forma de decoct (o lingura la o cana de apa) se poate bea in cure de 7-10 zile sau se poate folosi pentru comprese si spalaturi (caz in care se recomanda folosirea a doua linguri pentru 250 g apa). De la iarba mare se folosesc radacinile, pe care le puteti cumpara din magazinele naturiste - unde le veti gasi adesea sub forma de pulbere - sau le puteti recolta: se scot din pamant, se spala bine cu apa rece, se taie apoi in bucati de aproximativ 10 cm. Se lasa la uscat si se folosesc dupa necesitati, taindu-se marunt inainte de prepararea decoctului. 
 
- decoctul de radacina de iarba mare se recomanda pentru efectul expectorant, antitusiv si pentru a dezinfecta caile respiratorii. Foarte util in cazurile de tuse cronica sau in accesele periodice
- consumul de decoct are un usor efect diuretic, fiind folosit ca adjuvant in tratarea afectiunilor renale
- util si pentru a combate insomnia, are un efect usor sedativ, relaxant, asa ca se recomanda sa fie baut inainte de culcare si nu pentru perioade indelungate de timp
- compresele cu decoct de iarba mare ajuta la cicatrizarea mai rapida a ranilor superficiale
- recomandat si pentru vindecarea eczemelor (in afara tratamentului medicamentos) caz in care se aplica periodic comprese cu decoct la temperatura camerei pe zona afectata
- se foloseste extern si pentru un par mai sanatos si mai rezistent, clatind scalpul in timpul spalarii cu decoct concentrat
- are efect coleretic-colagog
- este folosit si in tratarea naturista a reumatismului sau a gutei

Foto: lovelightherbs.com

Articole asemănătoare

  • Tratamente si solutii naturiste cu ulei de masline

    Plin de savoare, cu gustul aparte atat de indragit de cei care aleg mereu uleiul de masline de calitate, este un ingredient esential in bucatarie, unde nu poate lipsi daca vrem sa regasim la final acea aroma specifica, mediteraneana, ce evoca mai ales tinuturile arse de soare ale Greciei.

  • Ce afectiuni puteti trata cu ceaiul de ghimbir

    Cunoscut ca un condiment exotic, avand un gust specific, placut, cu note putin picante, ghimbirul are si valente terapeutice surprinzatoare, fiind un leac naturist cu proprietati antibacteriene, antiinflamatoare si revitalizante. In ghimbir se gasesc vitamina B6, C, D alaturi de magneziu, zinc, calciu, etc.

  • Salata cu oua de prepelita, morcov ras si varza alba

    Daca va ganditi ce sa mai mancati la serviciu, puteti alege o salata cu oua de prepelita, morcov ras si varza alba. Un ou de prepelita contine de 5 ori mai mult fosfor decat oul de gaina.

  • Fursecuri cu gem de caise

    Seara, in timp ce stati de vorba cu prietenii dumneavoastra ori vizionati o emisiune interesanta, va puteti delecta si cu cateva fursecuri cu gem de caise alaturi de un ceai.

  • Rosii umplute cu carne de pui si orez

    Daca va ganditi ce mancaruri sa mai preparati cu rosiile proaspete si coapte din gradina, puteti incerca reteta de rosii umplute cu carne de pui si orez.


Warning: fopen(cache/aab1dc5ab382e599a3c79e9b78351405) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139