Ce semnificatie are gerbera ?

ingrijirea plantelor

 

Cand doriti sa trimiteti un buchet de flori unei persoane dragi, gerbera ar putea fi alegerea potrivita, pentru ca exprima bucuria si afectiunea. Semanand destul de bine cu floarea-soarelui, gerbera este una dintre cele mai frumoase flori, datorita culorilor: curcubeu de roz, alb imaculat, galben intens, rosu si alte nuante.

 

Gerbera a fost descoperita pentru prima oara in 1884 langa Barberton, Africa de Sud, de catre Robert Jameson, originar din Scotia. Daca numele stiintific al florii, Gerbera jamesonii, aminteste de descoperitorul sau, numele comun de gerbera provine de la cel al naturalistului german Traugott Gerber.

 

Cultivarea acestei flori a inceput in Anglia in 1890, specialistii incercand inca de atunci sa creasca nu doar calitatea plantei, ci si numarul de culori pe care le putea avea aceasta.

 

O floare foarte populara in Marea Britanie, gerbera a fost in scurt timp adoptata si de cultivatorii din Olanda, care este astazi alaturi de Columbia principalul cultivator si exportator de gerbera.

 

Intr-un clasament neoficial al celor mai populare flori, gerbera ocupa un onorabil loc cinci, dupa trandafir, garoafa, crizantema si lalea.

 

In limbajul florilor semnifica in primul rand inocenta si puritate, dar si bucurie, voiosie, date de varietatea culorilor. Un buchet asortat de gerbera poate sa va revigoreze si sa salveze o zi proasta prin prospetime si colorit.

 

Datorita numeroaselor culori poate fi daruita in diverse ocazii, de la zile de nastere la sarbatori diverse, sau pur si simplu ca un multumesc aparte. Chiar daca orice floare exprima un sentiment, un gand, o dorinta, gerbera este una dintre cele mai populare, aducand veselie si buna dispozitie. Cu aspectul indraznet si vesel, gerbera este o floare proaspata, care face impresie si care transmite un mesaj simplu : fii vesel.

Articole asemănătoare

  • Merele Arbat

    Este foarte apreciat pentru fructele sale relativ mari, de forma rotunda, usor turtite si cu un colorit deschis, rosu si galben, miezul merelor fiind suculent, cu gust puternic dulce-acrisor, perfect pentru gustare, suc de mere, gemuri sau alte retete, dar si pentru placinte sau alte produse de patiserie.

  • Primavara, aducatoare de sanatate trupeasca si echilibru interior

    Primavara, singurul sezon de peste an in care natura biruie si jubileaza, are puterea sa ne schimbe odata cu vremea de afara mohorata pana mai ieri. Schimbarea anotimpurilor a fost dintotdeauna prilej de schimbare interioara, din rau in bine si viceversa.

  • Fasolea, de ce un super-aliment?

    Fasolea a fost acceptata unanim ca cel mai important substituent pentru carne din intreaga lume vegetala. Insa rolul si valoarea sa nutritionala nu se rezuma doar la “ce, sau pe cine inlocuieste” ci are propriile merite.

  • Deserturi fara foc. Cheesecake cu biscuiti

    O prajitura preparata intr-un mod simplu este ideala pentru un desert de sfarsit de saptamana, mai ales atunci cand aveti musafiri la masa. Va propunem asadar sa pregatiti reteta de cheesecake cu biscuiti.

  • Simptomele unei depresii si ajutorul naturii

    Dureri de stomac, o bunadispozitie exagerata sau uitare dusa la extrem? Cine s-ar gandi ca acestea ar putea fi simptomele unei depresii?


Warning: fopen(cache/333bf1f306ff5f561577ad9a4581575d) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139