Deserturi fara foc. Cheesecake cu biscuiti

O prajitura preparata intr-un mod simplu este ideala pentru un desert de sfarsit de saptamana, mai ales atunci cand aveti musafiri la masa.

Va propunem asadar sa pregatiti reteta de cheesecake cu biscuiti.


Ingredientele de care aveti nevoie sunt:

Pentru blat:

250 g biscuiti simpli sau cu cacao

150 g unt topit

1 lingurita de cacao

1 lingurita de scortisoara


Pentru crema:

500 g frisca nebatuta

1 plic de budinca de frisca sau de vanilie

500 g branza de vaci

100 g zahar tos

125 ml lapte

1 fiola de esenta de vanilie

1 pliculet de gelatina


Modul de preparare este urmatorul:

Biscuitii se piseaza cu sucitorul sau se dau prin masina de macinat nuca. De asemenea puteti folosi si robotul de bucatarie pentru a-i pisa.

Pesmetul de biscuiti rezultat se amesteca la un loc cu celelalte ingrediente pentru blat.

Se utilizeaza o tava rotunda cu pereti detasabili, in care a fost pusa mai intai o foaie de copt.

Blatul astfel obtinut se pune in tava si se preseaza.

Apoi se prepara crema.

Se mixeaza branza.

Se adauga laptele si zaharul.

Se pune si esenta de vanilie.

Se mixeaza pana devine un aluat omogen.

Apoi se pune si praful de budinca.

Se amesteca bine pentru a se incorpora.

Gelatina se pune la inmuiat in 2-3 linguri cu apa.

Cand se umfla, se pune la topit, la foc mic.

Se lasa putin, fara sa ajunga la punctul de fierbere.

Frisca se bate si se adauga apoi in amestecul de branza.

Se toarna si gelatina topita.

Se amesteca usor pana ce crema are un aspect omogen.

Crema de branza obtinuta se adauga peste blatul de biscuiti.

Se poate decora cu nuci, alune de padure sau migdale faramitate.

Prajitura astfel pregatita se lasa la frigider timp de 3-4 ore.

Apoi se serveste cu placere.

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Strugurii Jupiter, un desert aromat si dulce

    Este un strugure de masa excelent, foarte apreciat pentru savoarea sa dulce, dominata de notele de muscat, fara samburi si cu boabe zemoase, suculente

  • Visinele Botermo

    Soi de visin cu fructe mari, rotunde, de un rosu inchis si cu gust dulce-acrisor, pulpa suculenta si carnoasa, Botermo este o varietate perfecta ca gustare, pentru deserturi, suc sau dulceata, cu o productie anuala buna.

  • Retete rapide cu legume. Pateu de dovlecei

    Cei care adora legumele crude si nu numai, pot opta pentru pregatirea unei retete cu preparare rapida si fara foc: pateu de dovlecei.

  • Deserturi savuroase. Cheesecake cu rodie

    Un desert nemaipomenit pregatit pentru musafiri poate fi reteta de cheesecake cu rodie. Toate ingredientele de care aveti nevoie si detaliile despre preparare le gasiti in cele ce urmeaza:

  • Sarlota cu biscuiti si aroma de rom

    Un desert simplu degustat la o iesire cu prietenii poate fi sarlota cu biscuiti si aroma de rom. Iata de ce ingrediente aveti nevoie:


Warning: fopen(cache/3fbe894033145ad1591cc5110094506c) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139