Ce trebuie sa stim despre ingrijirea orhideelor?

Orhideele sunt niste flori minunate, ne incanta mereu cu nuantele lor deosebite, prin bogatia florilor si eleganta pe care o emana. Desi nu sunt extrem de pretentioase si sensibile, trebuie sa respectam cateva reguli de ingrijire.

1. Nu udati din abundenta!

Daca orhideea se usuca in ghiveci vazand cu ochii, cea mai frecventa cauza este aceea a udatului in exces. Aceasta floare tropicala are nevoie relativ putina apa. Necesarul de apa este diferit de la o specie la alta, insa pentru majoritatea este suficient daca pe parcusrul zilelor de vara este udata de maxim 2 ori pe saptamana.  Acestor plante nu le place daca in farfuriuta ghiveciului ramane apa, de aceea indicat este ca aceasta sa fie aruncata dupa fiecare udare.

2. Curentul si aerul conditionat dauneaza

Indiferent ca orhideei ii merge bine intr-un loc cu mult sau mai putin soare aceasta nu trebuie sa se afle undeva unde este curent, unde bate vantul sau sa nu fie pozitionata in directia aerului conditionat.

3. Locul potrivit

Locurile ideale pentru aceste plante sunt acelea unde nu bate direct soarele, insa nu este nici prea multa umbra. Totusi acest aspect tine si de fiecare specie in parte. Este foarte important sa respectam toate indicatiile pentru ingrijire atunci cand achizitionam o orhidee. In general este valabil faptul ca aceste flori iubesc lumina, insa acestea nu trebuie sa se afle in bataia soarelui de la pranz.

4. Apa prea rece si calcaroasa

Un aspect esential pentru ingrijirea orhideelor este udatul. Apa ar trebui sa fie la temperatura camerei. in cel mai rau caz, daca exista o diferenta mare dintretemperatura din incaperea in care se afla si apa, acestea pot muri.
Pre mult calcar incetineste procesul de crestere, de aceea ideala ar fi apa de ploai. In tot cazul, aceasta trebuie sa fie neaparat curata.

Sursa foto

A.V.

Articole asemănătoare

 • Ce trebuie sa stim despre cura de detoxifiere din toamna

  Toamna si-a intrat in drepturi, venind cu bogatia de fructe si legume proaspete, dar si cu “alaiul” de virusuri si depresii. Pentru a face fata fluctuatiilor de temperatura, frigului, umezelii si infectiilor respiratorii specifice acestui sezon¸ organismul nostru are nevoie de o cura de detoxifiere.

 • Ingrijirea corespunzatoare a cactusilor

  Cactusii iubesc lumina, iubesc razele soarelui si caldura. Pentru a ne bucura de frumusetea acestora trebuie sa stim

 • Ce trebuie sa stim despre fructoza?

  Afirmatia, conform careia zaharul din fructe nu este daunator, mai ales atunci cand dorim sa tinem o dieta stricta, este cat se poate de neadevarata

 • Ce trebuie sa stim despre piersici?

  Din cauza temperaturilor scazute din timpul noptii, uneori chiar foarte reci, o recolta buna de piersici nu prea este posibila la noi in tara

 • Ce trebuie sa stim despre productia alimentelor de baza

  Din nefericire in ziua de astazi ne pandesc foarte multe boli extrem de grave, care se formeaza din cauza chimicalelor injectate in alimente. Paradoxal aceste alimente sunt mai accesibile bugetului multora dintre noi, pe cand alimentele BIO, deci cu alte cuvinte cele sanatoase, sunt mult mai scumpe nu la indemana oricui.


Warning: fopen(cache/3a7fb1a66cda572c0da644f2c9b3ec61) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139