Ceai de busuioc pentru sanatate

ceai de busuioc

 

Busuiocul (Ocimum basilicum), numit in popor si vasileac, borjolica sau bosioc este o planta extrem de populara datorita frunzelor sale ce, la simpla atingere sau frecare, raspandesc un parfum puternic, dulce-intepator.

 

Este folosit de foarte multa vreme, nu doar ca planta medicament, cat mai ales ca un condiment in prepararea diverselor mancaruri traditionale. Numeroasele principii active din aceasta planta (concentrate mai ales in frunze si flori) au facut ca ea sa fie folosita adesea in medicina naturista, pentru ameliorarea a diferite afectiuni precum: dureri si iritatii ale gatului, tuse, raceala si gripa; afectiuni ale aparatului digestiv, inapetenta, colici; afectiuni ale epidermei, acnee, furunculoza, eczeme, exces de sebum, dar si probleme de diabet si calculi biliari.

 

Formele de utilizare pentru busuioc se reduc la infuzii, cataplasme cu plante strivite sau macerate, sucuri din frunze si uleiuri eterice.

 

GradinaMea.ro

Articole asemănătoare

  • Sos de busuioc, lamaie si usturoi

    O alternativa aromata si simpla pentru clasicul pesto, cu gust intens de busuioc verde, proaspat, parfumat, ulei de masline, putin usturoi si putina lamaie.

  • Ceai de cuisoare cu scortisoara

    O reteta simpla pentru un ceai sanatos, cu surprinzatoare efecte pentru sanatate. Cuisoarele aromate nu au doar un gust interesant, ci si antioxidanti, vitamina C, fibre, magneziu si calciu. Infuzia imbunatateste digestia, ajuta in racelile obisnuite pentru a calma simptomele neplacute, este recomandata celor care vor sa scape mai usor de kilogramele in plus si mentinea pielea mai tanara si mai sanatoasa. Cuisoarele intregi vor fi sfaramate intr-un mojar si pentru un plus de aroma adaugati scortisoara si (pentru cine prefera) un pic de pudra de ghimbir sau ghimbir proaspat, ras cat mai fin.

  • Smoothie cu mar si busuioc

    Folosit in bucatarie pentru aroma sa aparte, busuiocul este neasteptat de folositor pentru sanatate, avand reale proprietati antibacteriene. Asa ca il puteti savura si sub forma unui smoothie revigorant in care se combina cu gustul dulce acrisor al marului.

  • Florile de salcam pentru sanatate

    Consumate ca atare sau sub forma de infuzii sau siropuri (usor de gasit in magazinele de profil) aceste flori comestibile se pot dovedi utile in prevenirea sau tratarea mai multor afectiuni.

  • Cele mai bune surse vegetale pentru sanatate

    Crude sau gatite, ca garnitura, gustare sau parte din reteta preferata, legumele sunt surse de vitamine, minerale si sanatate pe care nu le putem ignora. Varietatea de gusturi, soiuri, culori si gusturi va ajuta sa nu va plictisiti de aceleasi feluri de mancare, si cu cat includeti mai multe fructe si legume in regimul alimentar obisnuit cu atat mai repede veti simti beneficiile pentru sanatate. Iar unele legume sunt surse vegetale de sanatate pe care nu trebuie sa le ignorati.


Warning: fopen(cache/90bde568d43c0fd9713bde89e9dcf925) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139