Ceai de ghimbir cu lamaie

Ingrediente:

4 cani apa
2 linguri rase ghimbir curatat si taiat felii cat mai subtiri
1 lingura suc de lamaie
1-2 lingurite miere

Mod de preparare: apa se pune la fiert pe foc mic spre mediu, punand de la inceput si feliile subtiri de ghimbir. Se lasa pentru 15-20 de minute sa fiarba, pana cand infuzia are gust intens de ghimbir. Se lasa putin la racit, se trece prin sita si se adauga sucul de lamaie si mierea, amestecand bine. Se bea imediat, cald.

Foto: publicdomainpictures.net


 

Articole asemănătoare

  • Cum sa slabesti mai usor cu infuzie de ghimbir

    Puteti pregati o cana sau mai multe de ceai de ghimbir din radacina sau pudra si apa clocotita, infuzand amestecul pentru 7-10 minute, acoperit.

  • Ceai de musetel cu ghimbir si rozmarin pentru un somn odihnitor

    Planta folosita in medicina naturista pentru a trata o gama larga de afectiuni, musetelul este infuzat alaturi de ghimbir, lamaie si rozmarin pentru un ceai cu gust placut, care va relaxa intregul organism. O cana din acest ceai, baut cald inainte de culcare, cu sau fara putina miere, ne ajuta sa avem un somn mai bun si mai odihnitor.

  • Cocktail cu bere de ghimbir si lamaie

    Cu note de citrice, gust usor picant de ghimbir si vodca, este un cocktail simplu, usor de pregatit si potrivit pentru orice ocazie.

  • Ceai de cuisoare cu scortisoara

    O reteta simpla pentru un ceai sanatos, cu surprinzatoare efecte pentru sanatate. Cuisoarele aromate nu au doar un gust interesant, ci si antioxidanti, vitamina C, fibre, magneziu si calciu. Infuzia imbunatateste digestia, ajuta in racelile obisnuite pentru a calma simptomele neplacute, este recomandata celor care vor sa scape mai usor de kilogramele in plus si mentinea pielea mai tanara si mai sanatoasa. Cuisoarele intregi vor fi sfaramate intr-un mojar si pentru un plus de aroma adaugati scortisoara si (pentru cine prefera) un pic de pudra de ghimbir sau ghimbir proaspat, ras cat mai fin.

  • Cocktail cu vin rosu si bere de ghimbir

    O combinatie indrazneata intre gustul de vin rosu si cel astringent, usor picant, al berii de ghimbir, cu note de citrice si putina gheata.


Warning: fopen(cache/965b0cf8b62dd0bf4189d2cc8b41db17) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139