Ceaiul de hibiscus, tratament pentru hipertensiune

 

Numeroase studii au indicat ca ceaiul de hibiscus poate reduce presiunea arteriala precum o fac si tratamentele medicamentoase. Bautura de culoarea rubinului, picanta, este cunoscuta sub numele de Jamaica in Mexic si este un ingredient principal in ceaiul rosu Zinger. Hibiscus (Hibiscus sabdariffa) a fost intrebuintat cu acest scop din cele mai indepartate timpuri, atat in medicina traditionala africana cat si cea asiatica. 

Ceaiul de hibiscus ofera o aroma asemanatoare afinelor si are o culoare rosie distincta, data de polizaharidele acide si de glicozidele flavonoide.

La sfarsitul anilor ’90, cercetatorii iranieni au demonstrat eficacitatea tratamentului supunand la test 54 de adulti. Dupa 12 zile, persoanele care bausera ceai de hibiscus prezentau un nivel mult mai apropiat de normal decat cele care optase pentru ceaiul negru.

Specialistii au declarat ca trei cesti de flori de hibiscus pe zi sunt suficiente pentru a regla hipertensiunea. Bautura este recomandata in primul rand persoanelor care se confrunta cu risc sporit de atac de cord, atac cerebral si maladii renale. De asemenea, nu contine cafeina si ofera numeroase beneficii pentru corpul uman, precum reducerea colesterolului si chiar a greutatii.

Ceaiul este bogat de asemenea in substante antioxidante si anihileaza radicalii liberi responsabili pentru degenerarea petrecuta la nivel celular. Cercetatorii raman nesiguri in ce priveste mecanismul precis dupa care functioneaza tratamentul pe baza de flori de hibiscus.

Unele studii sugereaza ca hibiscus produce vasodilatatie si actioneaza ca un diuretic. Recomandarile pentru ceaiul de hibiscus realizat la domiciliu variaza, in privinta dozajului, de la una la cinci lingurite cufundate timp de 10 minute intr-o cana de apa clocotita.  Bautura se poate consuma rece sau calda, dupa preferinta. 

Sursa foto: prevention.com

I. C.

 

Articole asemănătoare

  • Ce putem vindeca folosind ceaiul de musetel

    Ceaiul de musetel pentru un remediu clasic pentru durerile de dinti sau gingii, pentru tratarea aftelor sau a leziunilor superficiale din cavitatea orala. Se bea cate o gura de ceai care se tine pe locul afectat sau se poate aplica o compresa din tifon, imbibata in infuzie, preferabil fara zahar sau miere. In plus improspateaza respiratia si reduce placa bacteriana.

  • Sapte ceaiuri medicinale si beneficiile oferite de acestea

    Ceaiul de musetel: una dintre cele mai cunoscute si des folosite plante medicinale este folosita de multa vreme in medicina naturista, iar ceaiul fierbinte, cu sau fara indulcitor, aromat si cu gust placut, este recomandat pentru calmarea durerilor de gingii si dinti, ameliorarea durerilor digestive sau a crampelor musculare, dar si pentru tratarea reumatismului sau a indigestiei.

  • Bautura calda cu ceai de hibiscus, scortisoara si suc de rodii

    Ceaiul de hibiscus are un gust acrisor, proprietati antiseptice, antioxidante si tonifiaza organismul, in timp ce sucul de rodii este recomandat de nutritionisti ca una dintre cele mai sanatoase alternative la sucurile acidulate.

  • Ceaiul de chimen in medicina traditionala

    Mici, de culoare inchisa, tari, cu miros placut, exotic si aroma usor intepatoarele, semintele de chimen sunt folosite pentru condimentarea unor feluri de carne, branzeturi, pentru delicioase produse de patiserie, diverse deserturi, dar si pentru lichioruri de casa sau aperitive.

  • Ceaiul de busuioc, leac pentru suflet si trup

    Cultura unui popor se masoara cu cinstea pe care i-o acorda ceaiului. Chiar daca in vest utilizarea bauturii s-a redus mai mult la nevoile medicale, pe continentul asiatic acesta reprezinta in continuare un obicei cu implicatii profund spirituale.


Warning: fopen(cache/1523bcfdafde52e609766688d4f9e75f) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139