Ceapa rosie Karmen

Considerat unul dintre cele mai bune soiuri de ceapa rosie, perfect atat pentru gatit cat si pentru salate, Karmen este o varietate pe care mai puteti intalni uneori sub numele de "ceapa spaniola", usor de cultivat si de intretinut, recolta fiind de fiecare data buna cantitativ. Ceapa rosie Karmen este destul de mare, rotunda, tare la pipait, la exterior de un rosu spre violet, la interior miezul fiind de un alb-violet foarte atragator cromatic (poate fi folosita in bucatarie si pentru decor). Are gust puternic, picant dar cu usoare note dulcege. Poate fi consumata proaspata, poate fi folosita la gatit, se poate mura sau se poate pastra in camara mai multa vreme, fiind rezistenta in timp. 
 
Se planteaza din martie pana in aprilie in locuri unde aveti soare si un pamant cat mai bine drenat si afanat, cam la 10 cm distanta si aproximativ doi centrimetri adancime. Nu necesita atentie sau o ingrijire deosebita, rezista bine si la variatiile de temperatura, are o perioada de vegetatie de aproximativ 120 de zile. In functie de sol, umiditate si soi gustul poate varia putin de la o recolta la alta, fiind mai picant sau mai dulce.  

Foto: seekay.co.uk

Articole asemănătoare

 • Salata cu mandarine, ceapa rosie, branza de capra

  O reteta pentru o salata in care mandarinele, cu gustul dulce si aromat, intalnesc savoarea unei branze de capra de calitate, ceapa rosie taiata subtire si salata verde proaspata, racoritoare.

 • Salata verde cu portocale si ceapa rosie

  Portocalele zemoase si dulci par potrivite mai curand pentru o salata de fructe delicioasa, dar alaturi de salata verde proaspata, avocado si ceapa rosie aromele se completeaza neasteptat de bine.

 • Ceapa rosie Red Creole

  Soi de ceapa rosie cu gust puternic, aromat, picant, mai putin dulce decat alte varietati, foarte buna pentru salate, conservare si preparate diverse, Red Creole este relativ usor de reconoscut datorita culorii, putin mai deschise, si a formei usor turtite

 • Salata cu portocale, ceapa rosie si salata verde

  Combinatia de portocala si ceapa intr-o salata perfecta pentru o gustare poate sa para prea indrazneata, dar gustul este surprinzator si complex.

 • Salata de ceapa rosie murata

  Buna ca garnitura pentru o friptura gustoasa, intr-un burger sau sandvis, este o salata de ceapa rosie gata imediat, cu gust bogat si dulceag, delicios.


Warning: fopen(cache/b91605f1f5bfc0f7bd22f93f4e90a3fe) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139