Chec cu nuci, ornat cu glazura de scortisoara si vin rosu
Pentru o masa imbelsugata, va propunem sa preparati un desert pe masura: chec cu nuci, ornat cu glazura de scortisoara si vin rosu.
Ingredientele de care aveti nevoie sunt urmatoarele:
6 oua
300 g zahar
200 g unt
300 g faina
170 ml vin rosu sec
1 lingura de esenta de vanilie
1 lingurita de scortisoara
1/2 lingurita de praf de copt
1 praf de sare
Pentru umplutura:
ciocolata amaruie zdrobita
nuca taiata in bucati mari
fructe confiate - ananas, caise si stafide
Toate cele trei nu trebuie sa depaseasca 200 g toate la un loc.
Pentru glazura:
5 linguri de zahar pudra
1 lingurita rasa de scortisoara
30-40 ml vin rosu
Pentru tapetat forma:
putin unt sau margarina
1 lingura de faina
Modul de preparare este urmatorul:
Se porneste cuptorul si se lasa la o temperatura de 180 grade Celsius.
Galbenusurile se mixeaza intr-un castron impreuna cu 150 g zahar.
Se amesteca pana cand se obtine un amestec cremos.
Apoi se adauga si untul moale, taiat in bucati.
Se amesteca cu mixerul untul cu compozitia de galbenusuri.
Se adauga si faina amestecata cu 1/2 lingurita de praf de copt.
Se pune si nuca taiata bucati.
Se adauga si ciocolata zdrobita impreuna cu fructele confiate.
Se pune si vinul rosu.
Se adauga si scortisoara si esenta de vanilie.
Se amesteca bine toate ingredientele.
Separat, se bat spuma albusurile cu sarea.
Se adauga si restul de 150 g zahar.
Se amesteca pana ce se dizolva zaharul complet.
Dupa ce s-au batut albusurile spuma, se pune peste compozitia de galbenusuri.
Se amesteca usor in compozitie cu o spatula lata.
Se da la cuptor aluatul respectiv.
Se lasa la copt timp de 45-50 de minute.
Se lasa putin sa se raceasca checul.
Apoi se scoate din forma.
Se lasa la racit, intorcandu-se cand pe o parte, cand pe cealalta.
Pana se raceste, se prepara glazura.
Intr-un castron se amesteca zaharul pudra cu scortisoara.
Se pune si vinul putin cate putin.
Se obtine astfel o compozitie consistenta.
Cu glazura rezultata se unge checul.
Cand este racit complet si glazura s-a intarit, se taie in felii.
Se serveste cu o ceasca de lapte, alaturi de cei dragi.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Sufleu cu branza de vaci si mere
Un desert apetisant pentru o zi placuta il puteti avea preparand reteta de sufleu cu branza de vaci si mere.
-
Cartofi umpluti cu carne de pui si ciuperci la cuptor
O mancare plina de gust se poate pregati si rapid. Va propunem astfel reteta de cartofi umpluti cu carne de pui si ciuperci la cuptor.
-
Tort cu blat de piscoturi si crema de nuci
Un tort cat se poate de delicios si cu o aroma placuta este tortul cu blat de piscoturi si crema de nuci. Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
-
Prajituri speciale. Rulada cu crema de dovleac si smantana
O prajitura pe care o puteti prepara pentru zilele speciale din viata dumneavoastra poate fi rulada cu crema de dovleac si smantana.
-
Salata de mar cu branza de capra si andive
O salata cu un gust bun este binevenita in orice moment al zilei, fie ca sunteti acasa ori la lucru. Pentru a va bucura de acest gust, va propunem sa pregatiti salata de mar cu branza de capra si andive.