Cinci motive pentru care este bine sa bem ceai verde

Savuros, cu o culoare atat de frumoasa ce evoca jadul din indepartata China si excelent baut simplu, cu zahar sau miere, dar si in limonada sau diverse retete de cocktail, ceaiul verde este una dintre cele mai populare si mai sanatoase bauturi, indiferent de anotimp. Cald sau rece, eventual cu putina gheata, potoleste setea si este o excelenta sursa de compusi nutritivi, fiind pregatit din frunzele de ceai neoxidate (este cel mai putin procesat). Este si o buna sursa de antioxidanti, si poate fi baut dimineata sau seara, rece sau cald, dupa gust.

Baut frecvent, ceaiul verde imbunatateste starea de spirit, ajuta memoria si intretine sistemul nervos, dar reduce si efectele atat de nocive ale stresului cotidian. Si in plus da energie intregului corp, fiind recomandat in cazurile de astenie, oboseala cronica sau atunci cand pur si simplu avem nevoie de putin ajutor pentru obligatiile de zi cu zi.

Reduce riscul diabetului de tip 2, ajuta sistemul cardiovascular (nu este un simplu mit faptul ca ar mentine mai mult timp sanatatea inimii) si ajuta digestia, intensificand arderile metabolice. Asa ca in afara gustului poate fi folosit si in curele de slabire, dar fara zahar sau miere.

Ceaiul verde curata dintii si cavitatea bucala, improspateaza respiratia si poate sa reduca placa bacteriana, daca i se adauga o igiena orala riguroasa. In plus reduce riscul afectiunilor gingivale si a aparitiei cariilor dentare.

Datorita cantitatii mari de antioxidanti, este recomandat si pentru a preveni si trata in mod natural diverse afectiuni ale pielii, de la acnee la dermatite sau psoriazis. Pe langa ceasca sau cana de ceai verde bauta in fiecare zi puteti folosi aceasta bautura pentru a aplica pe zonele afectate comprese de tifon, imbibate cu ceai caldut sau la temperatura camerei. Se lasa sa actioneze 15-20 de minute.

Are efect antibacterian, asa ca poate fi un ajutor de nadejde si in cazul gripelor sau racelilor, cand va reduce intensitatea si durata simptomelor, fiind util mai ales in cazul crizelor de tuse si durerilor in gat.

Foto: needpix.com

 

 

Articole asemănătoare

  • Sase motive pentru care este bine sa mananci pepene rosu

    Dulce si aromat, sinonim cu lunile de vara si unul dintre deserturile preferate, pepenele rosu este o alegere excelenta in zilele calduroase: hidrateaza intregul organism, satisface pofta de dulce, este o buna sursa de vitamina A, C, are carbohidrati, fibre si putine calorii.

  • Sapte motive pentru care este bine sa bem ceai verde

    Aromat, plin de savoare, baut simplu, cu zahar, miere sau lapte, fierbinte sau (de ce nu) lasat sa se raceasca, ceaiul verde poate sa inlocuiasca in fiecare dimineata ceasca sau cana de cafea, racoreste si hidrateaza intregul organism atunci cand i se adauga gheata in zilele fierbinti de vara, da energie si un plus de buna dispozitie.

  • Patru motive pentru care este bine sa bem sucuri de fructe

    Aromate, pastrand gustul plin de savoare al fructului preferat, proaspat stoarse din mere, citrice, struguri bine copti (iar lista poate continua), sucurile de fructe sunt bune in orice perioada a anului, si cu rare exceptii sunt recomandate tuturor ca o sursa esentiala de vitamine si nutrienti.

  • Cinci motive pentru care este bine sa mananci mai des broccoli

    Broccoli este o excelenta sursa de vitamina A, B, C si K, dar si de potasiu, acid folic, fosfor sau mangan, alaturi de antioxidanti.

  • Cinci motive pentru care este bine sa mancam ciocolata neagra

    O buna sursa de antioxidanti, ciocolata neagra cu gustul ei intens de cacao, putin amarui, este un aliat esential in lupta impotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi in organism.


Warning: fopen(cache/8f55dd2304d004241e9e1979632246cb) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139