Sapte motive pentru care este bine sa bem ceai verde

Aromat, plin de savoare, baut simplu, cu zahar, miere sau lapte, fierbinte sau (de ce nu) lasat sa se raceasca, ceaiul verde poate sa inlocuiasca in fiecare dimineata ceasca sau cana de cafea, racoreste si hidrateaza intregul organism atunci cand i se adauga gheata in zilele fierbinti de vara, da energie si un plus de buna dispozitie. Usor de gasit si preparat, disponibil in mai multe variante si sub numele diversilor producatori, este o bautura plina de gust, dar si o excelenta sursa de antioxidanti si un bun stimulator al sistemului nervos.

Nu intamplator joaca un rol atat de important in cultura asiatica, ulterior fiind adoptat in intreaga lume care descoperea astfel o licoare ce va deveni repede o marfa pretioasa si pretuita. Folosit si in medicina traditionala, ceaiul verde ofera intregului organism o serie de surprinzatoare beneficii, mai mult sau mai putin cunoscute, si poate fi folosit chiar pentru a preveni si trata anumite afectiuni cronice.

De ce este recomandat sa bem ceai verde

Baut frecvent, ceaiul verde va oferi intregului corp antioxidanti care protejeaza de actiunea nociva a radicalilor liberi, stimuleaza buna functionare a sistemului nervos, dar il ajuta si il intaresc si pe cel imunitar, ajutandu-ne astfel sa rezistam mai bine in fata racelilor si gripelor din sezonul rece (si nu numai).

Este recomandat celor care vor sa slabeasca mai usor, fiind un adjuvant cu gust placut, natural si usor de pregatit cand vrem sa scapam mai repede de kilogramele in exces. Intensifica arderea grasimilor daca este baut zilnic, iar ceaiul verde (fara zahar) simplu sau cu putina lamaie ori ghimbir regleaza tranzitul intestinal, fiind recomandat atat celor care sufera frecvent de constipatie, cat si ca o solutie naturala impotriva balonarii.

Cu un continut ridicat de flavonoizi, acelasi ceai verde reduce riscul aparitiei unor boli cardiovasculare, aparand sistemul circulator, vasele de sange si mai ales inima. O singura ceasca de ceai verde bauta in fiecare dimineata sustine inima si in plus ofera intregului corp un plus de energie, atat de necesara zilnic.

Ca sursa de vitamine, antioxidanti si minerale, ceaiul verde este util si pentru a pastra sanatatea si prospetimea pielii, fie baut cat mai des, fie folosit pentru pregatirea de masti si tratamente cosmetice. Puteti utiliza fie ceaiul, fie frunzele folosite pentru infuzie daca le preferati clasicelor pliculete. Pielea va fi mai curata si mai tanara. In plus tot ceaiul verde este recomandat pentru intretinerea sanatatii dintilor si poate fi utilizat si pentru a trata parul slabit, rar si cu tendinta de rupere. Fie veti folosi ceaiul la temperatura camerei pentru a clati parul dupa spalare, fie veti aplicat frecvent masti pentru par cu extract de ceai verde sau pregatite in casa.

Potrivit cercetatorilor, consumul frecvent de ceai verde (simplu sau cu arome, dupa gust) reduce riscul depresiei, sustine sistemul nervos si ne ajuta sa ne concentram si sa invatam mai bine, fiind recomandat mai ales in perioadele de stres intelectual intens. Fierbinte sau rece, cu miere, lamaie sau zahar, poate sa inlocuiasca in astfel de zile si cafeaua, pentru ca la randul sau da corpului mai multa energie.

In medicina traditionala este folosit si pentru a preveni si tratarea problemele rinichilor, reducand riscul aparitiei nisipului si pietrelor si ajutand intregul corp datorita efectelor sale diuretice. Chiar si cei care nu sufera de astfel de afectiuni se pot bucura de acest avantaj oferit de ceaiul verde pentru a preveni astfel probleme dureroase mai tarziu.

Este o solutie naturista surprinzator de eficient si pentru a scadea nivelul colesterolului rau, atat de nociv pentru organism, dar si pentru ca a-l creste pe cel bun.

Foto: publicdomainpictures.net

Articole asemănătoare

  • Cinci motive pentru care este bine sa bem ceai verde

    Savuros, cu o culoare atat de frumoasa ce evoca jadul din indepartata China si excelent baut simplu, cu zahar sau miere, dar si in limonada sau diverse retete de cocktail, ceaiul verde este una dintre cele mai populare si mai sanatoase bauturi, indiferent de anotimp.

  • Sase motive pentru care este bine sa mananci pepene rosu

    Dulce si aromat, sinonim cu lunile de vara si unul dintre deserturile preferate, pepenele rosu este o alegere excelenta in zilele calduroase: hidrateaza intregul organism, satisface pofta de dulce, este o buna sursa de vitamina A, C, are carbohidrati, fibre si putine calorii.

  • Patru motive pentru care este bine sa bem sucuri de fructe

    Aromate, pastrand gustul plin de savoare al fructului preferat, proaspat stoarse din mere, citrice, struguri bine copti (iar lista poate continua), sucurile de fructe sunt bune in orice perioada a anului, si cu rare exceptii sunt recomandate tuturor ca o sursa esentiala de vitamine si nutrienti.

  • Cinci motive pentru care este bine sa mananci mai des broccoli

    Broccoli este o excelenta sursa de vitamina A, B, C si K, dar si de potasiu, acid folic, fosfor sau mangan, alaturi de antioxidanti.

  • Cinci motive pentru care este bine sa bei suc de morcovi

    Cu multa vitamina A, C si antioxidanti, sucul proaspat de morcovi (simplu, cu putina miere sau cu putin suc de portocale) este foarte bun pentru a intari sistemul imunitar, mai ales in apropierea anotimpului rece, cand apar si gripele de sezon.


Warning: fopen(cache/feeec63d72724ea4ae309b24f6e1cd9a) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139