Cinci recorduri din lumea vegetala

1. Cel mai inalt cactus crescut intr-o gradina a fost plantat in luna august a anului 2002 si 13 ani mai tarziu intra in Cartea Recordurilor Guiness cu nu mai putin de 33.5 metri. Poate fi vazut si astazi in Dharwad, India, pentru ca nu doar continua sa creasca, dar cel mai probabil in curand vechiul record va fi depasit. Si cum pare sa fie un exemplar nu doar puternic, dar si longeviv, cine stie daca un alt cactus va mai reusi sa se apropie de asemenea performante. 
 
2. Poate ca dintre fructe cel mai mult va plac nectarinele. Insa cum ar fi sa va puteti delecta cu un fruct de peste 300 de grame? Mai exact 360, sau cel putin atat a avut cea mai grea nectarina din lume. Un fruct din soiul Red Gold, cultivat in Noua Zeelanda, aceasta nectarina de poveste a intrat oficial in randul fructelor-record in 1998. 
 
3. Cel mai mare nap cantarea 17,7 kilograme, si chiar daca nu este o leguma foarte populara, acest exemplar i-a uluit pe toti cei care l-au admirat in toamna lui 2004. Cultivat in America de doi agricultori pasionati, napul avea sa intre cu usurinta in Cartea Recordurilor si pana acum nimeni nu a mai reusit sa egaleze o asemenea performanta. 
 
4. Daca ati dori sa oferiti cuiva cel mai mare buchet care a existat vreodata ati avea nevoie de un camion. Un camion foarte mare. Pentru ca cel mai mare buchet a avut 156 940 de trandafiri, fiind expus in 2005 intr-un mall din Frankfurt pe Main, Germania.  
 
5. Daca pentru cei mai multi un trifoi cu patru foi pare doar un mit, se pare ca exista suficienti pasionati care nu doar au reusit sa gaseasca mai multe exemplare, dar si-au alcatuit adevarate colectii. Il gasim cel mai adesea sub forma de martisor sau suvenir, si ar trebui sa ne aduca noroc daca il avem asupra noastra, insa cum ar fi sa ai doua, trei, 20 de exemplare? Poate chiar o suta sau doua sute? Si daca ai atat de mult noroc sunt foarte mici sanse sa te apropii prea curand de cel care detine recordul mondial in domeniu. Edward Landing din Cooper Landing, Alaska, Statele Unite avea pe 8 mai 2007... 111 060 exemplare de trifoi cu patru foi.

Foto: absfreepic.com

Articole asemănătoare

 • Recorduri din lumea naturii

  Gradinaritul este una dintre cele mai bune modalitati de a-ti mentine sanatatea. Daca nu vreti sa mergeti la sala pentru exercitii 20 de minute pe zi petrecut lucrand gradina sunt suficiente pentru echilibrul psihic si fizic.

 • Recorduri Guiness din lumea plantelor

  Cel mai greu pepene: a avut nu mai putin de 159 de kilograme si a fost "opera" lui Chris Kent, din Sevierville, SUA, care si-a inscris recordul pe 4 octombrie 2013.

 • Reteta de post. Chiftelute de falafel

  Pentru crestinii din lumea intreaga Pastele reprezinta cea mai importanta sarbatoare. Aceasta este precedata in fiecare an de cel mai lung si aspru post.

 • Lumina artificiala si plantele

  De la inceputul toamnei pana la solstitiul din 21-22 decembrie, zilele scad continuu iar lumina provenita de la soare devine insuficienta pentru unele

 • Vinul din Lumea Veche VS Vinul din Lumea Noua

  Cele mai nobile vinuri din lume se disting prin stil, culoare si consistenta, iar inainte de toate printr-un gust desavarsit.


Warning: fopen(cache/6665a61bf85f2482c508d8161fa761d1) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139