Cinci retete de cocktail cu suc de rosii

Savuros, dulce-acrisor, plin de gustul rosiilor bine coapte, cu o aroma ce aminteste de gradinile poate nu foarte mari, dar ingrijite cu rabdare si pasiune, sucul de rosii este folosit adesea in bucatarie pentru sosuri extraordinare, dar sta si la baza mai multor retete de cocktail pentru toate gusturile. Alaturi de mirodenii si arome picante, cu putin sau mai mult alcool si alte ingrediente, unele surprinzatoare, este versatil, cu gust bogat, racoritor si satios.

1. Bloody Mary

Reteta clasica de cocktail cu suc de rosii, pentru un Bloody Mary traditional veti avea nevoie de 250 ml suc proaspat de rosii (poate fi folosit la fel de bine si cel din cutie) si 50 ml vodca (sau mai mult, dupa gust). Se amesteca bine, se adauga putin sos Worcestershire, 1-2 lingurite sos picant, putin suc de lamaie, un praf de piper negru si unul de sare, si se serveste cu o bucata de tulpina de telina si eventual ½ felie de lamaie. Cu sau fara gheata, cel mai bine fara.

2. Bloody Murder

Variatiune pe tema clasicului Bloody Mary (exista si mai multe retete pentru Bloody Maria, cu tequila alaturi de rosie), este un cocktail picant, interesant pana la dependenta. Intr-o halba racita se amesteca bine 40 ml de vodca, 40 ml de tequila si sucul unei lamai medii. Se completeaza cu suc de rosii rece si la final, pentru nota surpriza, un praf de piper cayenne, mai mult pentru o savoare putin prea usturatoare.

3. Red Snapper

De ce sa nu folosim gin alaturi de un suc de rosii bine racit, pentru ca ambele sa isi dezvolte mai bine aromele? Amestecati bine 200 ml suc rece de tomate cu 30 ml suc de lamaie, 100 ml de gin, putina sare si piper, sos picant (1-2 lingurite) si pentru o nota aparte 2 lingurite de sos Tabasco, si beti cu 2-3 cuburi de gheata.

4. Reddish Sweet Surprise

Sucul de rosii este completat in aceasta reteta de sucul de capsune bine coapte, dulci si parfumate, in parti egale. Amestecati bine 200 ml suc de rosii cu 200 ml suc de capsune, proaspat stors, turnati peste amestec 50 ml vodca (se poate si gin pentru cei care il prefera) si 2 lingurite suc de lamaie. Se serveste cu gheata dupa gust.

5. Red Devil

Combinatie de suc de rosii si whisky, totul bine racit intr-un shaker, este un cocktail relativ simplu, foarte aromat. Intr-un shaker cu gheata se toarna 50 ml whisky, 100 ml suc de rosii, 50 ml suc de lamaie (sau limeta), se adauga o lingurita de sos Worcestershire (sau un alt sos picant) si totul se agita foarte bine, dupa care se toarna in pahar.

Foto: publicdomainpictures.net

Articole asemănătoare


Warning: fopen(cache/4f78333733ffdf13c3b0a1a45668d554) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139