Clar alb

Este un soi de mar de vara, cultivat in toate zonele pana la altitudini de 1200 m.
Pomul are vigoare mijlocie, cu coroana globuloasa si rodeste pe ramuri scurte.
Fructele sunt mijlocii, cu 3-5 coaste, au pielita subtire, verzuie - albicioasa Ia inceputul maturarii si aproape alba la maturitate, acoperita de o bruma albicioasa, groasa. Mai prezinta o dunga verzuie sau ruginie care se intinde de Ia varful pana la baza fructului.
Pulpa este alba, dulce-acrisoara, la supracoacere devine fainoasa.
Rezistenta la transport a fructelor-este slaba. Recoltarea se face in prima jumatate a lunii iunie. Fructele se pot pastra 2-3 saptamani.

Articole asemănătoare

  • Sangria de toamna cu brandy, vin alb si cidru de mere

    O bautura pregatita traditional din vinuri rosii, dulci sau seci (dupa gust) si cu fructe si mirodenii, in aceasta varianta de sangria regasim cidrul de mere proaspat si intepator, un vin alb rece si brandy sau coniac, dupa gust, cu scortisoara si savoarea portocalelor mari, bine coapte.

  • Sangria de vara cu sampanie, capsune si vin alb

    O alternativa pentru sangria cu vin rosu, pentru care veti avea nevoie de sampanie sau vin spumant, capsune bine coapte si un vin alb usor, parfumat. Se tine la frigider pentru cel putin doua ore inainte de servire.

  • Cocktail cu gin, ceai verde si vin alb

    Alegeti un vin alb, sec, alaturi de un gin de calitate, ceai verde infuzat dupa gust, un suc de fructe de padure proaspat sau din cutie, totul cu fructe si mirodenii pentru o aroma complexa, greu de uitat.

  • Sangria cu vin alb, portocala si busuioc

    O reteta de sangria cu vin alb rece pentru zilele calduroase, cu note mediteraneene data de busuioc si portocala.

  • Sangria cu zmeura, vin alb, portocala

    O bautura proaspata, racoritoare, cu note de vin alb sec sau demisec (dupa gust) si gust dulce de citrice.


Warning: fopen(cache/765a8c98897e46d9c5655d7fbc4e6d99) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139