Clematite Nelly Moser

Planta decorativa care se potriveste atat in gradini cat si in balcoane, Clematis Nelly Moser este o varietate hibrida care iese usor in evidenta datorita florilor mari, numeroase, cu petale bicolore si care se adapteaza usor diverselor tipuri de sol si climate. Efectul ornamental este deosebit, inflorescentele avand opt petale mari, de un roz deschis spre alb, avand in partea centrala o dunga in nuanta roz inchis spre mov. Este relativ nepretentioasa si nu necesita o ingrijire deosebita odata ce ii sunt asigurate conditiile minime de dezvoltare. 
 
Alegeti un loc din gradina unde planta va avea parte de mult soare - va creste dar mai lent si in portiuni cu semi-umbra - sau puneti ghiveciul intr-un spatiu unde se va bucura de lumina. Neaparat Clematis Nelly Moser trebuie sprijinita cu un suport pentru a se dezvolta repede si bine, atat pe verticala cat si in laterale, asa ca puteti alege un suport rigid din lemn sau metal si in lateral sa folositi plasa de sarma pentru ca florile sa se imprastie pe o suprafata cat mai mare. Are nevoie de apa, asa ca o veti uda frecvent, dar ii trebuie un sol cu drenare buna pentru ca altfel in timp radacinile sunt afectate. Rezista bine la vant si frig, dar este recomandat sa o feriti de curentii reci de aer. 
 
Infloreste in mai-iunie si este un soi rezistent, putand sa apara inflorescente pana spre sfarsitul verii, iar impactul vizual este extraordinar. Se potriveste in gradina, poate fi plantata langa ziduri sau garduri inalte, langa copaci, putand sa foloseasca toate aceste elemente pentru sustinere. Este o varietate longeviva, asa ca va veti bucura de ea multa vreme.

Foto: waysidegardens.com

 

Articole asemănătoare

 • Clematite, decorative si usor de intretinut

  Cultivate pentru florile lor foarte decorative, numeroase varietati avand si un parfum placut. Au nevoie de mult soare, dar si de un sol racoros si umed.

 • Garduri imbracate in verde

  Garduri imbracate in verde - si nu numai in verde. Aceasta este moda anului 2008 si de departe moda anului ce va veni. Caprifoi, clematatite sau zorele ... sunt cateva alegeri.

 • Luna iunie si o gradina cu maci si garofite

  Pana sa ajungem la atat de doritul nostru concediu ne putem relaxa in mijlocul gradinii, la umbra arborilor, in mijlocul florilor de sezon.

 • Taierea vitei de vie pe tulpina inalta si semiinalta

  Se practica mai multe tipuri de taiere si conducere a vitei de vie: pe tulpina de 70-80 cm (cultura semiinalta) sau de 1,00-1,20 m, chiar 1,50 m (cultura inalta). Tipurile de taieri care pot fi practicate: mentionam cordonul, uni sau bilateral...


Warning: fopen(cache/ed821c3d08cdc7c2beec4ac47d46b3f1) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139