Clivia

Denumire stiintifica
Clivia

Denumire populara
Clivia

Specii si varietati
C. miniata, C. nobilis

Clivia este unul din cei mai populari crini de camera. Creste in forma de tufa scurta si deasa. Tulpina este scurta si mult ingrosata, iar din mijlocul frunzelor lungi, liniare, late, de culoare verde inchis, lucioase si asezate in evantai apar tulpini florale foarte viguroase, de 30-60 cm inaltime, care poarta in varf un buchet de flori (12-15) asemanatoare celor de crin rosu-oranj, monocolore sau cu centrul galben. Specia Clivia miniata are flori mai mari, mai deschise, colorate mai intens si orientate in sus. La Clivia nobilis florile sunt mai pale si orientate usor in jos, ca niste clopotei.

Ingrijire
Necesita lumina multa, dar vara se fereste de soare puternic. Udarea se face cu moderatie. Atentie, excesul de apa produce putrezirea plantei! Daca iarna se tine la cald si se uda regulat, nu infloreste! Vara i se administreaza ingrasaminte la 2-3 saptamani, in concentratie de 0,2%. Daca e posibil, planta se va tine vara in gradina, la semiumbra. Transplantarea se face primavara, la 3-4 ani, si anual i se inlocuieste pamantul la suprafata.

Articole asemănătoare

 • Marul Pinova

  Soi de mar cu productivitate ridicata cultivat initial in Germania, unde a fost creat in anii 60 ai secolului trecut, Pinova este o optiune interesanta ca un hibrid intre Golden Delicious si Clivia, un fruct suculent, cu pulpa ferma si dulce-acrisoara, aromata si cu note usor parfumate.

 • Clivia Miniata, un superb crin de apartament

  Sub denumirea stiintifica de Clivia Miniata, crinul de apartament este una din cele mai frumoase plante ce aduce in locuinta o raza de caldura si soare chiar si in zilele ploioase si mohorate.

 • Clivia miniata - Crinul iernii

  Planta erbacee, cu frunze arcuite, lungi (40-50 cm) si lanceolate, asemanatoare cu niste curele late, dispuse sub forma de evantai pe un trunchi scurt, Clivia miniata impresioneaza prin florile sale deosebite, de culoare portocaliu intens, rosu-oranj sau galben.

 • Gradina Chinezeasca din Portland

  In urma unei idei rasarite in 1985 a luat fiinta, in septembrie 2000, Gradina Chinezeasca din Portland, sau Lan Su Yuan (Gradina Orhideelor Trezite). Gradina este amenajata in stilul dinastiei Ming, cu alei lungi, poduri...

 • Clivia

  Clivia miniata este o planta foarte populara, cu frunze asemanatoare unei panglici, de culoare verde-inchis, stranse ca un evantai, din centrul caruia porneste inflorescenta cu o inaltime de 40-60 de cm, care apare incepand cu luna februarie. Aceasta este compusa din flori mari, de culoare rosu-portocaliu stralucitor, unicolore sau cu centru galben, in forma de crin, reunite cate 10-20 in forma de umbrela...


Warning: fopen(cache/0a6becc0b68b4d3eaaef561acc33e1f4) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139