Coacazele din gradina mea

Coacazele se dezvolta foarte frumos si cresc armonios daca sunt taiate vara, imediat dupa recolta.  Acestea cresc de fapt pe ramurile unor arbusti robusti si foarte usor de cultivat. Au nevoie doar de un loc insorit, de pamant umed si bogat in humus si de protectie impotriva gerului. De acest lucru are insa grija stratul de ingrasamant natural.

Ne putem bucura de 3 sortimente de coacaze delicioase. Astfel, dintre coacazele rosii, recomandat este soiul “Jonkheer van Tets” cu aroma sa usor acrisoara. Nici “Rovada” nu este de neglijat, deoarece fructele incep sa se coaca din luna iulie si raman mult pe ramurelele arbustilor. Aroma acestora este usor dulceaga, datorita continutului mai ridicat de zahar.

Coacazele albe, precum cele de Versailles, sunt foarte indragite si apreciate. Sortimentul ceva mai nou, “Primus”, isi mentine fructele mai mult timp. In general, coacazele albe au fata de cele rosii un gust mai putin “accentuat”, iubitorii acestor fructe ar spune probabil ca au o arima fada.

Fata de coacazele rosii si de cele albe, sortimentul negru are cele mai bune fructe. Prin urmare si ingrijirea este diferita. Astfel, in fiecare primavara, se taie atat crengutele uscate cat si lastere mai putin sanatoase sau puternice.

 

Sursa foto

A.V.

Articole asemănătoare

  • Trucuri si idei pentru gradina

    Puteti folosi resturile de legume si fructe din bucatarie pentru a fertiliza pamantul din gradina. Cojile de banana, de ou, de legume, bucatelele ramase, cotoarele de mar se pun in blender, se mixeaza bine, iar amestecul se toarna in gropite sau santuri mici sapate in gradina. Se acopera si se lasa pentru cel putin o luna inainte de a planta altceva in acel loc.

  • Craitele din soiul Fantastic

    Craitele ies in evidenta datorita florilor care par sa semene cu globuri mari, in nuante calde, foarte bune atat pentru ghivece cat si pentru spatii mici sau medii din gradina.

  • Gradina mea la inceput de Brumar

    Noiembrie nu presupune activitati diferite in gradina fata de luna precedenta. Exceptie fac poate doar cateva detalii tehnice pe care le vom sublinia la momentul oportun.

  • Gradina mea in Iunie, prima luna din vara

    In traditia poporului nostru, prima luna din vara era insotita de un simbolism aparte, fiind denumita “Ciresar” sau “Ciresel”. Cu timpul, insa, i s-a spus Iunie, de la zeita Iuno, sotia lui Jupiter si protectoarea femeilor maritate.

  • Activitatile din gradina in luna noiembrie

    Activitatile din gradina nu se sfarsesc o data cu primele frunze cazute, nici macar cu cele din urma care imbraca pamantul.


Warning: fopen(cache/9bf5ccd8866da2f1f870b1c603a3d377) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139