Craitele din soiul Fantastic

Flori usor de recunoscut datorita formei sferice si culorii galbene sau portocalii (de o nuanta intensa, interesanta), craitele din aceasta varietate sunt adesea alese pentru ca rezista bine in timp si la variatiile de temperaturi, sunt relativ usor de intretinut, sunt aspectuoase si se dezvolta repede. Craitele ies in evidenta datorita florilor care par sa semene cu globuri mari, in nuante calde, foarte bune atat pentru ghivece cat si pentru spatii mici sau medii din gradina. 
 
Spre deosebire de multe alte flori craitele Fantastic se adapteaza usor oricarui tip de sol, preferabil fiind unul cu drenare cat mai buna, iar locul ideal unul cu soare macar jumatate de zi. Cu cat au mai multa lumina si mai mult soare cresc mai repede si mai bine, iar nuantele inflorescentelor sunt mai puternice si mai vii. Tulpina craitelor din soiul Fantastic depasesc in medie 30 de cm, sunt viguroase si elastice, si ideal ar fi ca in gradina sau in balcon sa fie combinate cu alte flori in culori complementare. Sunt remarcabile estetic pentru ca florile sunt mari, cresc foarte aproape una de alta alcatuind adevarate buchete, si infloresc incepand din iulie pana in primele zile ale lui octombrie daca temperaturile au ramas relativ ridicate. 

Foto: ebay.com

Articole asemănătoare

 • Laleaua White Liberstar

  Lalelele albe sunt mai rar intalnite, iar acest soi atrage din prima clipa datorita intensitatii imaculate a culorii, dar si pentru marimea iesita din comun a florilor grele, elegante, perfecte pentru orice spatiu verde, dar si pentru buchete si aranjamente destinate unor ocazii speciale.

 • Ridichile Viola - un soi de culoare violet

  Destul de mici, crocante, satioase, cu un gust plin si aromat, aceste ridichi din soiul Viola ar parea la fel ca varietatile traditionale daca nu ar fi coloritul, un violet deschis, foarte elegant dar cu totul neobisnuit pentru aceste legume.

 • Ridichile Korund

  Rotunde, mari, crocante, ridichile din soiul Korund pot fi o gustare delicioasa, sanatoasa, ingredientul perfect pentru salate si sunt o varietate cu productie foarte buna si usor de cultivat.

 • Bujorii din soiul Madame Gaudichau

  Bujorii Madame Gaudichau au nevoie de un sol fertil, cu drenare buna si bogat in humus, dar se pot adapta si unui regim de semi-umbra.

 • Laleaua Exotic Sun

  Cu totul diferite de laleaua clasica pe care o cunoastem atat de bine, cele din soiul Exotic Sun surprind atat prin galbenul deschis, viu, intens cat si prin forma neobisnuita a petalelor, cu margini pliate, franjurate, cu un aspect exotic si neobisnuit.


Warning: fopen(cache/602de1da17ee23afe2c159620044e402) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139