Cocktail "Bellini"

Cocktail "Bellini" 

Cocktail Bellini

Cocktailul "Bellini" a fost inventia italianului Giuseppi Cipriani in anul 1934. Acesta lucra la Harry's Bar in Venetia. Cocktailul a fost preparat in onoarea pictorului Geovani Bellini.
Ernest Hemingway, Sinclair Lewis, Orson Welles beau cu placere "Bellini" in Venetia.

 

"Bellini" - preparare rapida

Ingrediente

1 parte suc de piersici proaspete
3 parti sampanie sau vin alb putin acidulat

Reteta originala

2/3 ceasca suc piersici
1 lingurita suc de zmeura
1 sticla vin alb acidulat 

Articole asemănătoare

  • Cocktail fierbinte cu ceai negru si mirodenii

    O cana cu ceai negru, fierbinte, cu putina miere si (ca un secret delicios) mirodeniile preferate este o alegere excelenta in zilele mai reci. Dar in aceasta combinatie puteti sa puneti rom, whiskey sau brandy pentru un cocktail usor de pregatit acasa, si pentru un gust intens folositi ceai negru varsat si nu pliculete.

  • Cocktail cu gin, ceai de menta si ceai verde

    Ceaiul de menta rece este racoritor, sanatos, bun pentru cei mari si cei mici, in timp ce o cana de ceai verde ofera corpului vitamine, antioxidanti si previne un numar impresionant de afectiuni. Insa impreuna, cu un gin aromat, stau la baza unui cocktail surprinzator, cu aroma complexa.

  • Cinci retete de cocktail cu suc de rosii

    Savuros, dulce-acrisor, plin de gustul rosiilor bine coapte, cu o aroma ce aminteste de gradinile poate nu foarte mari, dar ingrijite cu rabdare si pasiune, sucul de rosii este folosit adesea in bucatarie pentru sosuri extraordinare, dar sta si la baza mai multor retete de cocktail pentru toate gusturile.

  • Cocktail dulce cu whisky, ceai negru si miere

    Un ceai negru de calitate, bine infuzat, cu sau fara miere ori zahar, este excelent mai ales in zilele calduroase, atunci cand este baut cu putin gheata. Alaturi de putin whisky sau bourbon, miere si 1-2 felii de lamaie, ceaiul negru devine baza unui cocktail usor de pregatit.

  • Cocktail cu cidru de mere si coniac

    O reteta de cocktail potrivit mai curand pentru zilele reci, cu gust puternic de mere, note de portocala si aroma coniacului.


Warning: fopen(cache/ca622f62d75961e43913be3eb6697bd2) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139