Cocktail-uri celebre

Gin tonic

Ginul tonic este un cocktail care se prepara cu gin si apa tonica. De obicei este ornat cu o felie de lime (sau mai rar de lamaie) si se serveste cu gheata. Ginul tonic este o bautura foarte populara in Marea Britanie.

Apa tonica contine chinina, substanta utilizata in prevenirea malariei.

Caipirinha

Cuvantul Caipirinha este diminutivul cuvantului: Caipira si face referire la cineva de la tara.

Este un cocktail originar din Rio de Janeiro si este considerat o bautura nationala. Se prepara cu lime si zahar, amestecandu-se cele doua ingrediente cu o lingura de lemn. Alaturi de acestea se adauga Cachaca si gheata zdrobita.

In loc de lime se pot folosi multe alte fructe proaspete, iar in cazul in care lipseste Cachaca, este buna si votca.

Cachaca este cea mai frecventa bautura alcoolica distilata a Braziliei, din alcool obtinut din trestie de zahar prin fermentarea sucului de trestie de zahar, care este apoi distilat.

The Watermelon Man

Originea acestei bauturi este din Berlin, desi in Germania berea este considerata o bautura nationala.

Se prepara din votca si lichior de pepene verde.

Elephant's Ear

Este un cocktail gustos preparat din fructele unui copac african pe nume Amarula, din Capetown, Africa de Sud.

In general, este servit cu mango uscat, pentru a se obtine efectul de urechi de elefant, deoarece acest fruct, consumat in salbaticie frecvent de elefanti fermenteaza si produce stari de ebrietate.

The Pisco Sour

Este favorit in Lima, Peru si se prepara prin amestecarea unui lichior de struguri cu brandy, sirop, suc de lamaie si albusuri de ou.

Se spune ca a fost inventat in 1920 de un american pe nume Victor Morris.

Orasul organizeaza un festival dedicat Pisco Sour, in fiecare luna februarie, an de an.

The Singapore Sling

Se prepara cu o cantitate in proportii egale de gin, brandy de cirese si benedictin. Se toarna apoi intr-un pahar Collins alaturi de sifon.

Este un cocktail dulce, cu o aroma complexa, creat de barmanul Ngiam Tong Boon intr-un bar din cadrul Hotelului Riffles din Singapore.

Articole asemănătoare

  • Cocktail fierbinte cu ceai negru si mirodenii

    O cana cu ceai negru, fierbinte, cu putina miere si (ca un secret delicios) mirodeniile preferate este o alegere excelenta in zilele mai reci. Dar in aceasta combinatie puteti sa puneti rom, whiskey sau brandy pentru un cocktail usor de pregatit acasa, si pentru un gust intens folositi ceai negru varsat si nu pliculete.

  • Cocktail cu gin, ceai de menta si ceai verde

    Ceaiul de menta rece este racoritor, sanatos, bun pentru cei mari si cei mici, in timp ce o cana de ceai verde ofera corpului vitamine, antioxidanti si previne un numar impresionant de afectiuni. Insa impreuna, cu un gin aromat, stau la baza unui cocktail surprinzator, cu aroma complexa.

  • Cinci retete de cocktail cu suc de rosii

    Savuros, dulce-acrisor, plin de gustul rosiilor bine coapte, cu o aroma ce aminteste de gradinile poate nu foarte mari, dar ingrijite cu rabdare si pasiune, sucul de rosii este folosit adesea in bucatarie pentru sosuri extraordinare, dar sta si la baza mai multor retete de cocktail pentru toate gusturile.

  • Modalitati simple de a scapa de stres

    Cum viata zilnica devine tot mai monotona si mai stresanta, in mare masura suntem afectati de galagia urbana, de stresul de la locul de munca si lipsa timpului pentru a ne odihni. Pentru a evita problemele de sanatate ar trebui sa scapam de stres usor si fara a apela la medicatie.

  • Cocktail-uri de toamna

    Vara este cea mai reprezentativa pentru bogatia de culori si arome a cocktail-urilor. Iarna se pune accent pe bauturile calde si fierbinti.


Warning: fopen(cache/71325fc39d0de72cd79864d3f6afc90c) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139