Cojile de ou: Remedii clasice pentru lipsa de calciu

Valoarea nivelului de calciu din organism se afla, de regula, printr-o simpla analiza de sange. Totusi, exista situatii in care organismul trage un semnal de alarma inainte ca medicul sa atentioneze asupra problemelor de sanatate. Hipocalcemia ori lipsa de calciu, se manifesta prin tulburari la nivelul tubului digestiv, prin senzatia de amortire a mainilor, furnicaturi, contractii musculare spontane, crampe si prin senzatia nemotivata de lipsa de aer. Remedii naturale recomandate frecvent sunt: pudra din coada-calului, tincturile de grau, orz, ovaz, infuzia de plante si maceratul din coaja de ou. 

Acesta din urma se obtine in felul urmator: speli bine cojile de oua, le lasi la uscat, le macini si apoi le amesteci cu miere. Cantitatea de miere trebuie sa fie egala cu praful rezultat din coji. Lasi amestecul la macerat sapte zile si iei cate o lingura dimineata, inainte de micul dejun. Poti folosi orice fel de ou (de gaina, gasca, rata), dar cel mai bine este sa utilizezi ouale ecologice sau ecologice certificate de la pasari crescute liber. Daca pasarea nu primeste nutrientii corespunzatori, coaja de ou nu va contine substantele nutritive de care avem nevoie.

Calciul din coaja de ou reprezinta o forma sanatoasa si echilibrata de calciu, datorita mineralelor pe care le contine. Calciul din coaja de ou este, probabil, cea mai buna sursa naturala de calciu si este usor de digerat si absorbit. Din coaja unui ou de marime medie rezulta aproximativ o lingurita de pulbere, ce contine aproximativ 750 – 800 miligrame de calciu elemental, plus alte 27 microelemente: magneziu, bor, cupru, fier, mangan, sulf, zinc, etc.

Majoritatea oamenilor necesita un minim de 400 miligrame de calciu pe zi, in plus fata de calciul preluat din alte surse alimentare, deci ar trebui luat o lingurita de pulbere pe zi in combinatie cu 400 miligrame citrat de magneziu. Calciul si magneziul trebuie sa fie luate in cantitati cel putin egale, iar unele persoane necesita mai mult calciu decat magneziu, in functie de cat de mult obtin din dieta lor.

Recent, in urma unui studiu stiintific, cercetatorii olandezi au raportat un efect extrem de pozitiv al calciului din coaja de ou (imbunatatit cu magneziu si vitamina D) asupra densitatii minerale osoase. Testele de laborator si masuratorile densitatii osoase au fost atent facute in aceste studii. S-a observat o crestere considerabila a densitatii osoase a soldului la grupul de persoane suplimentat cu calciu din coaja de ou timp de un an. 

Sursa foto: laurasmess.me

I. C.

Articole asemănătoare

  • Sase bauturi pentru un somn linistit si odihnitor

    Laptele cald, cu sau fara miere, cu putina cacao (dar nu prea multa) este unul dintre remediile clasice pentru a avea o noapte linistita. Satura, potoleste pofta de a rontai o gustare plina de calorii, relaxeaza intregul corp, si putem alege la fel de bine laptele vegetal din soia sau migdale. Si in plus este o buna sursa de proteine si nutrienti.

  • Cum puteti folosi resturile din bucatarie in gradina

    Cojile de ou ajung invariabil sa fie aruncate, dar pot fi utilizate in gradina pentru a oferi pamantului un plus atat de necesar de calciu, fie ingropate in sol in apropiere de flori, legume sau arbusti, fie tinand cojile in apa si folosind apoi lichidul pentru a stropi gradina.

  • La ce puteti folosi cojile de citrice

    Pot fi confiate, rase pentru a fi folosite in bucatarie, pot fi utilizate in prepararea unor lichioruri de casa, dar banalele coji de citrice (indiferent ca este vorba de lamai, mandarine, portocale sau grepfrut) pot avea numeroase alte utilizari in casa si gradina.

  • Trucuri si idei pentru gradina

    Puteti folosi resturile de legume si fructe din bucatarie pentru a fertiliza pamantul din gradina. Cojile de banana, de ou, de legume, bucatelele ramase, cotoarele de mar se pun in blender, se mixeaza bine, iar amestecul se toarna in gropite sau santuri mici sapate in gradina. Se acopera si se lasa pentru cel putin o luna inainte de a planta altceva in acel loc.

  • Cinci remedii naturiste pentru lipsa de pofta de mancare

    Poate ca suntem doar foarte obositi, stresati, simtim nevoia unei schimbari in viata personala, evenimentele par sa se adune tot mai repede, ne-am obisnuit cu diete repetate de slabire, nu facem suficienta miscare.


Warning: fopen(cache/b33c8d0509b68fd3adfbcf60bd544897) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139