Copenhaga, cel mai verde oras din Europa

 Recent, Copenhaga a fost declarat cel mai verde oras din Europa, informeaza Economist Intelligence Unit.

In urma unui sondaj efectuat de compania germana Siemens, capitala Danemarcei, Copenhaga, a fost declarata si capitala verde a Europei.

Potrivit unui studiu de durabilitate a mediului, efectuat in 30 de mari orase din 30 de tari europene, Copenhaga este cel mai verde oras din Europa. Acest studiu a fost prezentat si in cadrul unei conferinte ONU cu privire la schimbarile climatice in capitala daneza.

Dupa Copenhaga, Stockholm, Oslo, Viena si Amsterdam ocupa urmatoarele pozitii in clasamentul oraselor ecologice din Europa.

Articole asemănătoare

 • Trandafirul de Ierihon – planta care nu cunoaste setea

  Stiinta ne spune ca primele forme de viata au aparut in ocean, cu aproximativ 3,5 miliarde de ani in urma. Apa este cel mai important element din natura, fiind indispensabila pentru desfasurarea proceselor vitale la plante si animale. Din acest motiv orice anomalie legata de ea, semnalata pe fata Pamantului

 • Cele mai frumoase parcuri din Paris

  Numarand peste 400 de parcuri, Parisul merita titlul de cea mai “verde” capitala din Europa. Scuarurile, gradinile si parcurile sunt cele trei forme pe care le imbraca spatiile verzi in orasul romantismului.

 • Efectul sanatos al frunzelor Ginkgo biloba

  Ginkgo biloba este cunoscut drept cel mai vechi arbore din lume, documentele vechi de sute de ani

 • Muntele Fuji, cel mai vizitat loc din Japonia

  Muntele Fuji este cel mai inalt din Japonia, atingand pana la 3.776 metri. Totodata este si un vulcan compozit compus din straturi multiple de lava solidificata.

 • Cele mai curate tari din Europa

  O echipa de consultanti de mediu din cadrul a doua universitati americane de prestigiu, Yale si Columbia University, au decis sa afle care sunt cele mai curate tari din Europa.


Warning: fopen(cache/8c684c84f5706f1b3582cce3eca0e8e5) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139