Creativitate si design pentru o curte de vis

 Ordonarea si reasezarea gradinii ar putea fi un obiectiv provocator. Insa, daca stiti cum sa va folositi curtea, intocmirea unui plan de design poate fi un obiectiv chiar simplu.

Chiar si o curte mica poate fi impartita in asa fel incat fiecare spatiu sa fie intrebuintat in functie de necesitati.

Pentru copii poate fi creat un spatiu de joaca; de asemenea, o mica gradina si un loc de relaxare pentru cei mari poate sa ofere casei un aer distins si unic.

In prima faza trebuie ales mobilierul pentru zona de relaxare. In functie de spatiu scaunele si mesele oferite de firmele de specialitate pot sa asigure confortul dorit.

In general ar fi bine sa se evite dezordinea. Pentru a delimita spatiile intre ele puteti folosi plante, pietre sau fantani. Plantele care separa zona de joaca de cea de relaxare sau de gradina cu flori pot sa confere o senzatie de spatiu, vizitatorii ramanand cu impresia ca aveti o curte mai mare.

Totodata pentru a scapa de batai de cap si de timp alocat ingrijirii gazonului puteti sa plantati iarba pe mici portiuni, printre alte plante, flori si copaci. Cea mai buna metoda pentru a afla unde merg amplasate toate detaliile este cea de a aseza design-ul noii curti pe hartie. Astfel puteti sa aveti o idee de ansamblu asupra cailor de acces, cararilor si amplasarii mobilierului.

Combinand creativitatea cu un plan bine pus la punct puteti avea o curte de vis de care sa va bucurati in toate sezoanele.

Articole asemănătoare

 • Prunele President

  Varietate de prun cu productie foarte buna si fructe mari, cu gust dulce, pulpa zemoasa si moale, arome intensa, President ramane unul dintre cele mai populare si mai apreciate soiuri, relativ usor de ingrijit si intretinut pentru o cultura de pomi fructiferi, fie ca este vorba de cateva exemplare in gradina, fie de o livada de mai mari dimensiuni.

 • Sfaturi pentru o gradina de interior

  Nu aveti suficient spatiu? Aceasta ar fi principala problema cu care se confrunta cei care si-ar dori sa isi amenajeze o gradina de interior, si primul motiv pentru care ajung sa abandoneze ideea. Dar pentru o gradina de interior frumoasa nu este nevoie de o incapere speciala sau o terasa incapatoare, ci mai curand de spirit de inovatie si originalitate.

 • Fructe si legume pentru o dieta bogata in fibre

  Esentiale pentru o alimentatie echilibrata si un stil de viata sanatos, fibrele dietetice ajuta la buna functionare a sistemului digestiv, fac sa apara mai repede senzatia de satietate (si ca aceasta sa dureze mai mult) si ajuta intregul organism sa fie mai sanatos si sa se simta mai bine.

 • Shake de capsune si banane

  O bautura racoritoare si colorata pentru o zi de vara cu soare puternic este shake-ul de capsune si banane.

 • Preparate usoare. Pilaf de urzici

  Un preparat usor si gustos pentru o masa de dupa-amiaza este pilaful de urzici. Aveti nevoie de ingredientele urmatoare:


Warning: fopen(cache/f0627392410ea60daab52659fec8d08f) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139